• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pagarina zālāju izpļaušanas termiņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2004., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90845

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīdzinieki pagaidām ietaupīs četrus latus

Vēl šajā numurā

07.07.2004., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pagarina zālāju izpļaušanas termiņu

Zemkopības ministrija (ZM) pēc Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) un daudzu zemnieku lūguma nolēmusi atbalstīt zemnieku vēlmi pagarināt kultivēto pļavu un ganību pļaušanas termiņus, kas nepieciešami tiešo platībmaksājumu saņemšanai. Līdzšinējais termiņš – 10. jūlijs – šogad pagarināts līdz 1. augustam.
“Kā jau ierasts, plānos iejaukušies Baltijas nestabilie laika apstākļi,” ministrijas pretimnākšanu komentē zemkopības ministrs Mārtiņš Roze. “Ņemot vērā šīs vasaras salnas, lietu un nemīlīgo laiku, ir aizkavējusies zālāju attīstība, arī lopbarības novākšana, tādēļ mums ir jādod iespēja lauksaimniekiem izpildīt prasības Eiropas Savienības maksājumu saņemšanai.” Līdz ar to ministrija ir piekritusi zemnieku lūgumam – pagarināt galējo lauksaimniecībā izmantojamo zemju sakopšanas termiņu.
10. jūlijs bija termiņš, kurā kultivētām pļavām un kultivētām ganībām jābūt noganītām vai vismaz pirmo reizi nopļautām, bet zālei novāktai. Sliktie laika apstākļi nav ļāvuši to izdarīt gandrīz visā Latvijas teritorijā. Tādēļ arī bija nepieciešamība termiņu pagarināt.

Pēc ZM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!