• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdība un uzņēmēji - sadarboties gatavi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2004., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90887

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kase veic klientu aptauju

Vēl šajā numurā

08.07.2004., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdība un uzņēmēji – sadarboties gatavi

Sperts būtisks solis, lai tautsaimniecības attīstības koordinācija būtu divpusēja un saprātīgi organizēta.

Aizvadītajos gados Latvijas uzņēmēji it bieži pārmetuši valdībai biznesa interešu ignorēšanu un nekompetenci. Savukārt izpildvara pret uzņēmējiem nereti izturējusies kā pret peļņas kāriem afēristiem un nodokļu nemaksātājiem. Taču vakar parakstītais dokuments kārtējo reizi apliecina, ka kara cirvji ir aprakti un uzsākts darbs kopīgu interešu vārdā.
Vakar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras telpās ekonomikas ministrs Juris Lujāns, Tautsaimniecības padomes priekšsēdētājs Viktors Kulbergs un 11 nozaru ekspertu padomju priekšsēdētāji parakstīja vienošanās protokolus par turpmāko sadarbību. V. Kulbergs šo notikumu raksturoja kā būtiska pavērsiena punktu Latvijas tautsaimniecībā. Savukārt J. Lujāns norādīja, ka valsts institūciju sadarbība ar uzņēmēju organizācijām norit jau vairākus gadus, taču tā ir uzlabojama. Ministrs atzīmēja, ka Ekonomikas ministrija ir atvērta uzņēmēju priekšlikumiem, taču biznesa organizācijām līdz šim pietrūcis aktivitātes. J. Lujāns uzsvēra, ka ministrija visiem spēkiem centīsies aizstāvēt uzņēmējdarbības intereses, un pauda apņēmību novērst iespējamo ierēdniecības “kurlumu” attiecībā uz biznesa pārstāvju priekšlikumiem. Ministrs solīja, ka visi ministrijas izstrādātie likumprojekti, kuri skar uzņēmējdarbības intereses, tiks nodoti vērtēšanai uzņēmēju organizācijām. J. Lujāns norādīja, ka institucionālo bāzi sadarbībai ministrija ir radījusi un uzņēmējiem nepieciešama vien griba sadarboties.
Gandarījumu par vienošanos pauda vairāku uzņēmējdarbības nozaru eksperti. Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības ekspertu padomes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš atzīmēja: “Pat politiķi vairs nerunā, ka Latvijā rūpniecība nav vajadzīga, – tas ir zināms sasniegums.” V. Rantiņš izteica cerību, ka valsts un uzņēmēju sadarbība ļaus pozitīvi atrisināt arī ļoti aktuālo inženiertehniskās izglītības attīstības jautājumu.
J. Lujāns arī uzsvēra nepieciešamību visiem uzņēmējiem iekļauties organizācijās, kuru uzdevums ir nozaru un visas uzņēmējdarbības interešu pārstāvība un aizstāvība. Kā pozitīvus paraugus viņš minēja Dāniju un Ukrainu – valstis, kur uzņēmējdarbības kameras ir organizācijas ar lielu ekonomisko un politisko ietekmi. J. Lujāns norādīja – lai ministrija varētu realizēt dialogu ar biznesa ļaudīm, jābūt organizācijai, ar ko runāt. Ministrs arī pauda gatavību arī turpmāk konsekventi aizstāvēt uzņēmējdarbības intereses. “Es esmu uzņēmēju ministrs!” uzsvēra J. Lujāns.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!