• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Desmit auto kā izeja bezizejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2004., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90889

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Idejas audzē simbolisko koku

Vēl šajā numurā

08.07.2004., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Desmit auto kā izeja bezizejā

AUTO.PNG (107885 bytes)
VMD ģenerāldirektors Otto Žvagiņš un aizsardzības ministrs Atis Slakteris apskata apvidus automašīnu.
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Aizsardzības ministrija un Valsts meža dienests (VMD) vakar, 7.jūlijā, parakstīja patapinājuma līgumu uz trim gadiem par desmit apvidus automašīnu nodošanu VMD ugunsapsardzības vajadzībām.

Spēkrati patapināti, jo savulaik saņemti kā dāvinājums no ārvalstīm. Līgumā ir nosacījums, ka to abas puses var pagarināt. Automašīnas pēc to atbilstošas aprīkošanas varēs izmantot ugunsgrēku dzēšanai Rīgas, Jelgavas, Dobeles, Preiļu, Daugavpils, Ludzas un Madonas virsmežniecības mežos.
Šī tehnika ir nozīmīga palīdzība meža ugunsapsardzībā, jo situācijā, kad VMD ugunsapsardzības autoparks strauji noveco, bet automašīnu iegādei līdzekļus nepiešķir, tā ir izeja no bezizejas, atzīst VMD ģenerāldirektors Otto Žvagiņš.
Pašreiz VMD rīcībā esošo bijušajā PSRS ražoto GAZ-66 tipa automašīnu vidējais vecums ir 18 gadu, bet rūpnīcas noteiktais ekspluatācijas ilgums – vienpadsmit gadu. Tās uz simt kilometriem vidēji patērē 35 litrus benzīna, bet no bruņotajiem spēkiem saņemtās – 22.
Šogad VMD ir atklājis un nodzēsis gandrīz 600 meža ugunsgrēkus. Taču bīstamākais laiks meža ugunsgrēkiem vēl tikai priekšā, kad sāksies aktīva ogošana un sēņošana, prognozē speciālisti. Vairums ugunsnelaimju izceļas tieši cilvēku neuzmanīgas rīcības dēļ. Rekordliels meža ugunsgrēku skaits tika reģistrēts 2002.gadā – vairāk nekā pusotrs tūkstotis.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!