• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Idejas audzē simbolisko koku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2004., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrei palīdz pieci ārštata padomnieki

Vēl šajā numurā

08.07.2004., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Idejas audzē simbolisko koku

Vakar priekšpusdienā vienlaikus četrpadsmit Latvijas pilsētās notika nevalstiskā sektora popularizēšanas pasākums – simboliska nevalstisko organizāciju (NVO) koka radīšana.

Dažādās pilsētās kopumā pulcējās vairāk nekā tūkstotis NVO pārstāvju, lai sniegtu liecību par savu veikumu sabiedrības labā un mērķiem, ko organizācija cer sasniegt nākotnē. Projekta “Nevalstiskais sektors – labākai sabiedrībai” ietvaros bija iecerēts radīt simbolisku NVO koku. Rakstiski formulējot savas organizācijas mērķus un misiju, ko tā veic sabiedrības labā, ikviens NVO pārstāvis deva savu ieguldījumu koka tapšanā. Tas būs sava laikmeta liecība par nevalstiskā sektora daudzveidību, idejām un mērķiem, kas šodien ir svarīgi pilsoniski aktīvai sabiedrības daļai.
Katrā reģionā koka radīšanas pasākumā iegūtās idejas tiks izteiktas vienojošā domā, kas būs NVO koka daļa. NVO koks – nevalstiskā sektora domu manifests – vasaras beigās būs aplūkojams uz brandmūra Rīgas centrā.
Kā iecerējuši organizatori, pasākumā paustās idejas tiks apkopotas īpašā grāmatā, kas liecinās par mūsu laikmeta nevalstiskā sektora daudzveidību, NVO mērķiem un misiju.

“LV” informācija

Projekta mērķi

• Sekmēt NVO mērķu un darbības veidu skaidrošanu un popularizēšanu plašākai sabiedrībai, lai labāk tiktu izprasts NVO ieguldījums valsts, sabiedrības un katra indivīda attīstībā.
• Veicināt finanšu pieejamību NVO sektoram – radot izpratni par darbības mērķiem un principiem un līdz ar to arī uzticību trešajam sektoram vietējo uzņēmēju vidū.
• Rosināt valsts un pašvaldību institūciju atbalstu nevalstiskajam sektoram.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!