• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Palestīnas Autonomijas prezidenta īpašā sūtņa vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2004., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90954

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauniem noteikumiem īpašuma kompensācijas sertifikātu dzēšanā

Vēl šajā numurā

09.07.2004., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Palestīnas Autonomijas prezidenta īpašā sūtņa vizīti

Pie Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja

Aizvakar, 7.jūlijā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Artis Pabriks tikās ar Palestīnas Autonomijas prezidenta Jasira Arafata īpašo sūtni, informācijas ministra vietnieku Ahmedu Sobohu, Palestīnas pārstāvniecības Somijā vadītāju Zuheiru Elvazeru un Palestīnas pārstāvniecības Somijā vadītāja vietnieku Hašemu Dadžani.
Tikšanās laikā galvenā uzmanība pievērsta jautājumiem Tuvo Austrumu miera procesa kontekstā. Spriests arī par objektīvas informācijas apmaiņas iespējām starp abām pusēm.
Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs atzīmēja, ka, Latvijai iekļaujoties Eiropas Savienībā, ir paplašinājusies mūsu valsts līdzdalība starptautiskajos procesos visā pasaulē. A.Pabriks izteica atbalstu Tuvo Austrumu miera procesa noregulējumam, uzsverot, ka sarunu gaitā ir svarīgi piekāpties abām pusēm.

Saeimas preses dienests

Pie Ārlietu ministrijas valsts sekretāra

Aizvakar, 7. jūlijā, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš pieņēma Palestīnas Autonomijas (PA) prezidenta Jasira Arafata īpašo sūtni, informācijas ministra vietnieku Dr.Ahmedu Sobohu, kurš bija ieradies, lai iesniegtu PA prezidenta Jasira Arafata Latvijas Valsts prezidentei adresētu vēstuli.
Palestīnas puse informēja par aktuālo situāciju Tuvo Austrumu miera procesa sakarā, norādot uz nepieciešamību pēc vienlīdzīga dialoga un miera sarunu atjaunošanas. Uzsvērta nepieciešamība aktivizēt “kvarteta” iesaisti procesā.
Latvija atzinīgi novērtēja iespēju iepazīties ar Palestīnas vērtējumu situācijai Tuvajos Austrumos un pauda bažas par to, ka nav vērojama situācijas uzlabošanās. Pausts atbalsts un atzīmēta nepieciešamība veicināt Tuvo Austrumu miera plāna “Ceļa karte” realizāciju. Būtiski, lai konfliktā iesaistītās puses pildītu savas saistības. Kā nozīmīgs solis uz priekšu atzīmēta nepieciešamība sākt divpusējo dialogu starp Izraēlu un Palestīnas Autonomiju, uzsverot, ka konfliktus nevar atrisināt ar vardarbību. Pašlaik aktuālas būtu iniciatīvas, kas veicinātu miera un stabilitātes nodrošināšanu. Šajā sakarā atzinīgi novērtēts Ēģiptes piedāvājums atbalstīt Palestīnas drošības uzturēšanas spēku reorganizāciju.
Latvija arī apliecināja savu interesi, līdzdarbojoties ES Barselonas procesa programmās, sniegt ieguldījumu reģionālajā sadarbībā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!