• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2004., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai noslēgtu rēķinus ar pagātni

Vēl šajā numurā

13.07.2004., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu preses aģentūra “Dpa”, atsaucoties uz interviju ar Latvijas Ministru prezidentu Induli Emsi: “Indulis Emsis un Vācijas kanclers Gerhards Šrēders grib intensificēt divpusējās ekonomiskās attiecības. Lai starp abām valstīm uzlabotu infrastruktūru, jāizstrādā jauni satiksmes ceļu un ostu celtniecības projekti.” Pēc I.Emša teiktā, Latvija kā ES un NATO dalībvalsts varētu dot svarīgu ieguldījumu Eiropas enerģijas piegāžu drošības palielināšanā. Bez tam I.Emsis uzsvēris, ka Latvija līdzšinējām ES dalībvalstīm var strauji tuvināties, samazinot nodokļus.

Austrijas “Die Presse” raksta, ka ES savā konstitūcijā kā mērķi ir izvirzījusi militarizāciju un līdz ar to nonākusi pretrunā ar ANO mērķiem. Vācu politologs un miera pētnieks Verners Rūfs Miera un konfliktu atrisināšanas pētījumu centra starptautiskajā vasaras akadēmijā kritizējis jaunās ES konstitūcijas tekstu. Intervijā “Die Presse” viņš precizē savus iebildumus.

Franču “Le Figaro” informē par “Jaunu atlantisko hartu Eiropas un Amerikas attiecību atjaunošanai”. Šādu nu jau atkārtotu ideju aizvadītās nedēļas nogalē piedāvājis Francijas ārlietu ministrs Mišels Barnjē. Ministrs nosaucis piecas prioritāras jomas, kurām, viņaprāt, turpmāko gadu laikā vajadzētu pievērsties diplomātiskajam korpusam.

Poļu “Rzeczpospolita”: “Polijai nav nepieciešams izšķirties, vai tās stratēģiskais partneris Eiropā būs Vācija vai Lielbritānija. 25 valstu savienība nedarbosies pēc izredzētu valstu direktorāta principa, kuras cita citai sniedz savstarpējus pakalpojumus. ES sistēmā arvien vairāk nozīmi zaudējošā franču un vācu ass drīzāk ir izņēmums, nevis likumsakarība. ES dalībvalstis drīzāk veidos īslaicīgas apvienības, kas atspoguļos valstu tābrīža kopīgās intereses.”

Starptautiskais izdevums “The Financial Times” publicējis rakstu, kura centrā ir problemātika, kas saistīta ar Turcijas iespējām iekļauties Eiropas Savienībā. Jautājums radot “draudīgas neskaidrības”. Ja Turcija iestājas ES, tās iekļaušana principā būs liels izaicinājums – Turcijai ir liels iedzīvotāju skaits, tā ir nabadzīga un pārsvarā musulmaniska, norāda “The Financial Times”.

Poļu “Rzeczpospolita” raksta par Ukrainas izredzēm tikt uzņemtai ES, pašlaik tās vērtējot kā vājas. “Eiropas Savienība Ukrainai nenoteiks pat aptuvenu termiņu uzņemšanai. Pagaidām tā no Leonīda Kučmas valdības sagaida demokrātijas standartu ievērošanu un godīgu prezidenta vēlēšanu sarīkošanu oktobrī.”

Krievu “Gazeta.ru” publicējusi materiālu, kurā runā par starptautisko organizāciju – Pasaules bankas, Pasaules valūtas fonda u.c. – kritiku Krievijas ekonomiskajai politikai, Putina valdībai. Rakstā minēti šīs kritikas galvenie punkti, lēmumi, kas šo nosodījumu izraisījuši. Autors pievēršas ekonomiskajai situācijai Krievijā un valdības darbībām, tās neveiksmēm, uzsverot JUKOS lietu.

Pēc ĀM preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!