• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka NATO atvadu runu Ziemeļatlantijas alianses valstu vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2004., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91096

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rumānijas militārā atašeja Latvijā atvadu vizītēm

Vēl šajā numurā

14.07.2004., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka NATO atvadu runu Ziemeļatlantijas alianses valstu vēstniekiem

8. jūlijā NATO Ziemeļatlantijas padomes sanāksmes laikā Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks NATO Imants Lieģis, beidzot pildīt vēstnieka pienākumus Ziemeļatlantijas organizācijā, uzrunāja alianses valstu kolēģus. NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers savā un 25 NATO vēstnieku vārdā pateicās Latvijas vēstniekam par viņa darbu un uzsvēra, ka I. Lieģis kaismīgi stāstījis par Latviju, tās vēsturi un kultūru, kā arī par dalības NATO nozīmi Latvijai un tās pilsoņiem. J. de H. Shefers uzsvēra I. Lieģa lielo personīgo ieguldījumu, lai Latvija varētu atgriezties Eiropā, un piebilda, ka vēstnieks ir patiess Latvijas patriots.
I.Lieģis atvadu runā atzīmēja, ka viņam bijis milzīgs gods kalpot savai valstij tās nesenās vēstures veidošanās laikā. Vēstnieks uzsvēra Latvijas pievienošanās NATO bija pēdējais punkts Dāvida cīņā ar Goliātu, tādējādi norādot, ka Latvija ir brīva, demokrātiska un ka tik droša kā tagad tā nekad nav bijusi.
Uzrunājot vēstniekus, I.Lieģis pievērsa uzmanību transatlantiskās saiknes saglabāšanas un stiprināšanas nozīmei, alianses paplašināšanai un nepieciešamībai turpināt sadarbību ar Krieviju.
Latvijas vēstnieks pateicās NATO valstu bruņotajiem spēkiem, kas uztur mūsu sabiedrību ideālus un vērtības, un NATO galvenā štāba civilajiem un militārajiem darbiniekiem par atbalstu un sadarbību, ko vēstnieks un Latvijas delegācija ir saņēmuši vairāku gadu laikā.

Oficiāla I. Lieģa, pirmā Latvijas kā pilntiesīgas dalībvalsts vēstnieka NATO, atvadu tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Sheferu notiks jūlija beigās.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!