• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Krāslavas rajonu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2004., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.07.2004., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Krāslavas rajonu

Vakar, 13.jūlijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un ZZS frakcijas deputāts Andris Bērziņš tikās ar Krāslavas rajona padomes pārstāvjiem un Izvaltas, Ūdrīšu un Aulejas pašvaldību deputātiem un iedzīvotājiem. Galvenā uzmanība pievērsta jautājumiem, kas aktuāli Krāslavas rajona amatpersonām un iedzīvotājiem, tostarp pašvaldību reformai, pašvaldību investīciju projektu sagatavošanai, trešās šķiras valsts ceļu programmu izstrādāšanai un citiem.
Krāslavas rajona padomes izpilddirektors Gunārs Upenieks izteica pateicību I.Ūdrei un A.Bērziņam par atkārtoto Krāslavas rajona apmeklējumu un atzina, ka svarīgi ir sastrādāties “cilvēkiem no tuvām un tālām malām”. Pārrunājot pašvaldību reformas norisi, I.Ūdre pastāstīja, ka Saeimā tiek skatīti jauni grozījumi likumā par pašvaldībām, un pauda pārliecību, ka tie tiks pieņemti iespējami ātri un neskaidrības likumdošanas ceļā tiks noregulētas.
Krāslavas rajona padomes priekšsēdētājs Andris Badūns pauda gandarījumu, ka valdība sākusi trešās šķiras valsts ceļu programmas izstrādāšanu. I.Ūdre un A.Bērziņš arī uzklausīja sīkāku vērtējumu par situāciju un nepieciešamajiem līdzekļiem infrastruktūras sakārtošanā.
Tika pārrunātas arī aktualitātes, kas saistītas ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES). Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka ES paver lielas iespējas un pret strukturālo fondu apguvi jāattiecas nopietni. Pārrunājot Pārtikas un veterinārā dienesta darbu, tika atzīts, ka tā izvirzītās prasības ir augstas un nereti tiek pārprasti nosacījumi, kurus izvirza Eiropas Savienība. Kā sasāpējušu problēmu krāslavieši akcentēja to, ka investīciju projektu pieteikumus nevar iesniegt laikā, jo par vēlu saņem norādes. Tikšanās dalībnieki arī bija vienisprātis, ka katrā rajona pašvaldībā būtu nepieciešams valsts finansēts zemnieku konsultants.
Šodien, 14.jūlijā, I.Ūdre un A.Bērziņš apmeklēja arī SIA “Peter Willemsen” un SIA “Latgales ogles”, kā arī viesojās Ezernieku vidusskolā. Saeimas priekšsēdētājai paredzēta arī tikšanās a/s “Latvenergo” Krāslavas iecirknī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!