• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrijas budžeta grozījumu prioritātes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2004., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

14.07.2004., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrijas budžeta grozījumu prioritātes

Veselības ministrija (VM) šā gada budžeta grozījumiem izvirzījusi trīs galvenās prioritātes – kompensējamie medikamenti, pakalpojumu pieejamība un cenu kāpuma (degvielas, elektroenerģijas un siltumapgādes) kompensācija, kā arī Eiropas Savienības (ES) tiesību aktu ieviešana.
Papildu līdzekļi kompensējamo medikamentu iegādei nepieciešami, lai novērstu deficītu attiecībā uz kompensējamo medikamentu sarakstā iekļautajiem medikamentiem, skaidro VM Komunikācijas nodaļas vadītāja Zaiga Barvida, norādot, ka vairākus gadus nav adekvāti palielināts finansējums kompensējamo medikamentu sistēmai, līdz ar to arī radies deficīts. Turklāt pieaudzis pacientu skaits.
Cenu kāpuma kompensācija veselības aprūpē īpaši nepieciešama neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai, kuru visvairāk ietekmējis straujais degvielas cenas kāpums pēc akcīzes nodokļa palielināšanas, skaidro VM.
Papildu līdzekļi nepieciešami arī pakalpojumu pieejamības nodrošināšanai ambulatoro pakalpojumu sektorā, kā arī kompensācijai par medicīnas ierīču un medicīnas preču piegāžu pievienotās vērtības nodokli piecu procentu apmērā un citiem pasākumiem, skaidro Z.Barvida. Lai ieviestu ES noteiktās normas – nodrošinātu medikamentu kontroli saskaņā ar ES prasībām, uzraudzītu ķīmiskās vielas, kuras var izmantot narkotisko un psihotropo vielu nelegālai izgatavošanai, un izpildītu citus ES normatīvos aktus –, arī nepieciešami papildu līdzekļi.
Par papildu piešķiramajiem līdzekļiem un to apjomu katrai nozarei šā gada budžeta grozījumos lems Ministru kabinets. Līdz šā gada augusta vidum valdības lēmumprojekts tiks iesniegts izskatīšanai Saeimā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!