• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārbaudīs mazās HES Gulbenes rajonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2004., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīga drošās jauniešu rokās

Vēl šajā numurā

14.07.2004., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārbaudīs mazās HES Gulbenes rajonā

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze kopā ar Valsts zivsaimniecības pārvaldes, Latvijas Zivsaimniecības pētniecības institūta un Latvijas Dabas fonda speciālistiem šodien, 14. jūlijā, dodas pārbaudes braucienā pa mazajām hidroelektrostacijām (HES), kas uzceltas uz Gaujas Gulbenes rajonā.
Ministrs kopā ar speciālistiem pabūs Gaujas HES Gulbenes rajona Rankas pagastā, kā arī apmeklēs Lācīšu HES Rankas pagastā, Sinoles HES Lejasciema pagastā un Pilskalnes HES Lizuma pagastā, informē Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa.
“Pēdējā laikā jautājums par mazo HES ietekmi uz dabu, tostarp arī uz “zivju ceļiem” un zivju resursiem Latvijas upēs, ir īpaši aktuāls,” uzsver M.Roze, piebilstot, ka viņš gatavojas pievērst uzmanību HES darbības uzlabošanas pasākumiem, kuru rezultātā samazinātu kaitējumu zivju resursiem. “Kad visas šīs mazās HES saņēma būvniecības un darbības atļaujas, to saimnieki solīja ievērot gan pastāvošās dabas aizsardzības, gan citas normas,” saka zemkopības ministrs.
Brauciena laikā ministrs uzklausīs speciālistu viedokļus, pats pārliecināsies par situāciju uz vietas. M.Roze pārliecināts, ka tikai šādā veidā var rast gan iespējamos kompromisus, gan lemt par jebkuru citu rīcību. “Katrā ziņā jautājums ir sasāpējis, un mums jebkurā gadījumā būs jāmeklē risinājums,” uzskata ministrs.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!