• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Pats galvenais, ka mūsu lauki attīstās". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2004., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91167

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Robežu sargājot no putna lidojuma

Vēl šajā numurā

15.07.2004., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Pats galvenais, ka mūsu lauki attīstās”

Vakar, 14.jūlijā, Valmierā, Ziemeļvidzemes reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē notika svinīga pirmo Eiropas Savienības (ES) strukturālo fondu projektu līgumu parakstīšana. Līgumus par struktūrfondu līdzekļu piesaisti slēdza piecu Vidzemes zemnieku saimniecību un viena lauksaimniecības kooperatīva pārstāvji.

Svinīgajā ceremonijā bija klāt zemkopības ministrs Mārtiņš Roze un Zemkopības ministrijas (ZM) Lauku atbalsta dienesta direktore Irina Pilvere. “Šis ir patiesi svinīgs brīdis,” savu viedokli par pasākumu pauda zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, “jo tieši šobrīd, var teikt, ir dots starta šāviens Latvijas lauksaimnieku reālai dalībai ES lauksaimniecības sistēmā – galu galā šie ir paši pirmie noslēgtie līgumi un paši pirmie projekti, kuri apstiprināti ar parakstiem.” Ministrs uzsvēra, ka galvenais ir zemnieku apņēmība ieguldīt spēkus, līdzekļus un pārliecību saimniecības attīstībā un, protams, arī vēlme meklēt iespējas saņemt finansējumu no ES fondiem – sagatavojot kvalitatīvus projektus. “Nav svarīgi, vai projekts ir liels vai mazs, vai zemnieks iegādājas traktoru vai arī ceļ liellopu kompleksu vairākiem simtiem govju, galvenais, ka mūsu lauki attīstās,” teica zemkopības ministrs.
Pirmajā līgumu slēgšanas dienā Ziemeļvidzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājs Jānis Brengulis parakstīja līgumus ar zemnieku saimniecībām “Miltkalni” un “Lielozoli plus” no Lēdurgas pagasta par jaunu traktoru “Belarus” iegādi, ar zemnieku saimniecību “Šinkas” no Braslavas pagasta par skābbarības rituļu preses, rituļu ietinēja un pļaujmašīnas iegādi, ar šī paša pagasta zemnieku saimniecību “Apsītes” par kombainu “Sampo SR 2065” un zemnieku saimniecību “Zemturi” no Burtnieku pagasta, kur tiks celta kūts 80 govīm un slaukšanas zāle, kā arī iegādātas dzirdināšanas, stāvvietu un šķidrmēslu izvākšanas iekārtas, informē ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa. Savukārt “Vidzemes agroekonomiskā kooperatīvā sabiedrība”, kurā ir jau 143 biedri, vēlas iegādāties jaudīgu graudu kalti “Crocus GLX9”, kas atbilstu visiem ES standartiem.
Zemkopības ministrs paudis gandarījumu, ka tieši Ziemeļvid-zemes reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē slēgti pirmie līgumi, jo šis novads ir bijis viens no visaktīvākajiem jau SAPARD programmas laikā. Pēc M.Rozes domām, tas liecina par šejienes zemnieku aktivitāti un nopietnu ieinteresētību savā darbā un attīstībā.
Pirms līgumu parakstīšanas zemkopības ministrs ZM vārdā dāvināja visiem sešiem līgumu parakstītājiem īpašas pildspalvas ar gravējumu: “Lai šīs piemiņas pildspalvas nes jums visiem veiksmi projektu realizācijā. Un, protams, ceru, ka mēs tiksimies arī citu projektu apstiprināšanā un tālāk arī līgumu parakstīšanā – jo, esmu pārliecināts, šie nav vienīgie jūsu attīstības plāni.”

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!