• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Parakstīti līgumi par Eiropas fondu finanšu vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2004., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pats galvenais, ka mūsu lauki attīstās"

Vēl šajā numurā

15.07.2004., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Parakstīti līgumi par Eiropas fondu finanšu vadību

Valsts kase (VK) kā Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu maksājumu iestāde ir parakstījusi līgumus ar divām otrā līmeņa starpniekinstitūcijām – Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) un Lauku atbalsta dienestu (LAD).
Kā informē Finanšu ministrijas preses sekretāre Baiba Melnace, parakstītie līgumi ir viens no nosacījumiem, lai otrā līmeņa starpniekinstitūcijas varētu iesniegt maksājumu dokumentus VK un tā kā maksājumu iestāde varētu veikt maksājumus struktūrfonda finansējuma saņēmējiem.
Līgums starp VK kā maksājumu iestādi un CFLA 9.jūlijā parakstīts par Eiropas Reģionālā attīstības fonda finanšu vadību un izdevumu sertificēšanu. Savukārt starp VK un LAD līgums parakstīts 12.jūlijā par Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda virzības daļas un Zivsaimniecības vadības finansēšanas instrumenta finanšu vadību un izdevumu sertificēšanu.
Līgumi nosaka arī kārtību izdevumu deklarāciju iesniegšanai, lai maksājumu iestāde varētu veikt nepieciešamās pārbaudes, izdevumu sertificēšanu un nosūtīt līdzekļu pieprasījumus Eiropas Komisijai (EK).
Maksājumu iestāde saskaņā ar ES normatīviem, kas nosaka vispārīgus noteikumus par struktūrfondiem, ir viena vai vairākas valsts, reģionālās vai vietējās iestādes vai struktūras, ko izraugās dalībvalsts, lai tā sertificētu veiktos izdevumus, iesniegtu maksājuma pieprasījumus un saņemtu maksājumus no EK, skaidro B.Melnace. Atbilstoši Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumiem par Eiropas Savienības struktūrfondu vadību VK pilda maksājumu iestādes funkcijas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!