• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēlas stiprināt lauku attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2004., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91206

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daudz baltu dieniņu!

Vēl šajā numurā

16.07.2004., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēlas stiprināt lauku attīstību

14.jūlijā Eiropas Komisija (EK) prezentēja jauno lauku attīstības regulas priekšlikumu, kas paredz atbalstu lauku attīstības pasākumiem pēc 2007.gada jaunā finanšu perspektīvas ietvarā. Komisija pēc konsultācijām ar partneriem dalībvalstīs ir sagatavojusi šo priekšlikumu, kas tagad jāizvērtē, un par to savs viedoklis būs jāizsaka lauksaimniecības ministriem Eiropas Padomē.
Izpratnei par lauku attīstību jāpaplašinās un jābūt vērstai uz ilgtspējīgāku attīstību, uzskata Eiropas Savienības komisāre Sandra Kalniete. EK priekšlikuma būtība – uzlabot lauku attīstības pasākumu efektivitāti, ieviešot vienkāršākus un integrētākus plānošanas principus un izveidojot vienotu Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai. Lauku attīstību iecerēts nodrošināt ar trīs pasākumu kopumu palīdzību, skaidro komisāres biroja padomnieks Aivars Lapiņš. Pirmkārt, komisija centīsies īstenot lauksaimniecības sektora pārstrukturizāciju ar mērķi celt šā sektora efektivitāti. Otrkārt, būtiska ir vides saglabāšana un atbalsts videi draudzīgas zemes apsaimniekošanai. Treškārt, komisija par svarīgu atzīst arī atbalstu ekonomikas dažādošanai un dzīves līmeņa celšanai. Ikgadējais finansējums visām dalībvalstīm pēc 2007.gada ir plānots 13 miljardi eiro.
Ar vietējās partnerības principu paredzēts stiprināt sadarbību vietējā līmenī starp uzņēmējiem, valstiskiem un nevalstiskiem partneriem, kuriem visiem rūp Latvijas lauku nākotne.
“Tā ir laba ziņa kā lauciniekiem, tā pilsētniekiem Latvijā, ka komisija ir vienojusies par lauku attīstības politiku un instrumentiem, kas nodrošinās uzplaukumu un ilgtspējīgu attīstību visā paplašinātās ES lauku teritorijā. Pēc priekšlikuma apstiprināšanas Eiropas padomē Latvija, tāpat kā citas dalībvalstis, izmantojot ES fondu iespējas, varēs plānot un īstenot ilgtspējīgu lauku attīstības politiku,” norāda. S.Kalniete.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!