• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā novērst anarhiju uz ceļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2004., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kur mūžīga Mēmele plūst

Vēl šajā numurā

20.07.2004., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā novērst anarhiju uz ceļiem

Aizvadīto nedēļu var uzskatīt par vienu no vistraģiskākajām pēdējo gadu laikā – no 12. līdz 19.jūlijam ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 16 cilvēki. Desmit no tiem dzīvību zaudējuši tieši nedēļas nogalē. Lai uzlabotu situāciju, Valsts policija (VP) tuvākajā laikā plāno pastiprināt kontroles pasākumus uz ceļiem, brīdina VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Aivars Grigulis.

Aizvadītās brīvdienas pieskaitāmas pie pēdējā laika traģiskākajām nedēļas nogalēm uz Latvijas autoceļiem – ar daudzām smagām avārijām, kurās gājuši bojā 10 cilvēki un vēl daudzi guvuši ievainojumus. Pavisam reģistrētas 48 avārijas ar cietušajiem un bojāgājušajiem.
Šovasar kopumā ceļu satiksmes negadījumos ir gājuši bojā katastrofāli daudz cilvēku. “Īpaši skumji, ka bojāgājušie galvenokārt ir jaunieši, kuriem ir neliela autovadīšanas pieredze. Bieži nelaimju iemesls ir arī klaja ceļu satiksmes noteikumu ignorēšana un jauno vadītāju pārgalvība. Daudzi uzskata, ka līdz ar tiesību iegūšanu viņi ir kļuvuši par labākajiem autobraucējiem, un Latvijas autoceļus pārvērš par rallija trasi. Šajā situācijā jārunā par jauno vadītāju audzināšanu un izglītošanu, arī par autoskolām, kurās jaunie vadītāji tiek sagatavoti,” uzskata A.Grigulis.
Ceļu policijas priekšnieks Visvaldis Puķīte aģentūrai LETA lielo avāriju skaitu skaidroja ar “totālu” ceļu satiksmes noteikumu ignorēšanu un pat elementāru prasību neievērošanu. V.Puķīte ir šokēts par šādu ceļu satiksmes dalībnieku attieksmi pret braukšanas noteikumiem. Policija savukārt esot izdarījusi visu, lai mazinātu traģisko negadījumu skaitu. Pieņemta jauna likumdošana, tiek veikta kontrole, taču likumsargu spēkos nav katrā spēkratā ielikt pa policistam.
A.Grigulis uzskata, ka svarīga būtu ciešāka sadarbība starp autoskolām, Satiksmes ministriju, Ceļu satiksmes drošības direkciju un Valsts policiju, risinot tieši jauno vadītāju audzināšanas un sagatavošanas jautājumus. Lielāku atbildību, viņaprāt, vajadzētu uzņemties arī plašsaziņas līdzekļiem. Proti, to darbalaukā nozīmīgāka loma būtu jāieņem jauno vadītāju audzināšanai un izpratnes veidošanai par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas un braukšanas kultūras svarīgumu.
“Traģiskā situācija uz Latvijas ceļiem liek pieņemt stingrākus mērus. Jau tuvākajā laikā VP darbinieki izmantos visus pieejamos līdzekļus, lai disciplinētu autovadītājus, to skaitā slēpņus, radarus un slēpto novērošanu,” brīdina A.Grigulis.
Policija aicina vadītājus būt saprātīgiem un nespēlēties ar savām un tuvinieku dzīvībām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!