• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ārlietu ministrijas pieprasīto skaidrojumu par Krievijas aizsardzības ministra izteikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2004., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004.gada 15.jūlijā sanāksmē

Vēl šajā numurā

20.07.2004., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ārlietu ministrijas pieprasīto skaidrojumu par Krievijas aizsardzības ministra izteikumiem

16.jūlijā ĀM valsts sekretāra vietnieks Andris Teikmanis tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Igoru Studeņņikovu, lai pieprasītu oficiālu Krievijas paskaidrojumu aizsardzības ministra Sergeja Ivanova izteikumiem šā gada 13.jūlijā Londonas Stratēģisko pētījumu starptautiskajā institūtā.
Sergejs Ivanovs savā runā pauda viedokli, ka Latvija, Igaunija un vēl dažas NATO dalībvalstis kļūst bīstamas Krievijai, jo tām, neievērojot demokrātiskas normas un cilvēktiesības, esot tendence provocēt militāri-politisko spriedzi.
Andris Teikmanis vērsa uzmanību, ka Sergeja Ivanova ekstrēmie apgalvojumi ir pilnībā nepamatoti un krasā pretrunā ar ES un KF un NATO un KF sadarbības partnerības garu, turklāt tie neveicina labu kaimiņattiecību veidošanos. Ņemot vērā, ka Krievijas aizsardzības ministrs ne pirmo reizi starptautiskai auditorijai demonstrē agresīvu attieksmi pret kaimiņvalstīm, LR Ārlietu ministrija aicina Krievijas pusi pārstāvošās amatpersonas civilizēti un demokrātiski risināt aktuālus jautājumus.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!