• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot projektu "Bioloģiskās daudzveidības aizsardzība Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā" Salacgrīvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2004., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91323

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Pasaules kausa posma sacensību atklāšanā jātnieku sportā

Vēl šajā numurā

20.07.2004., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot projektu “Bioloģiskās daudzveidības aizsardzība Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā” Salacgrīvā

Uzsverot ilgtermiņa nozīmi un paredzamo pozitīvo ieguldījumu, Ministru prezidents Indulis Emsis šā gada 16.jūlijā atklāja bioloģiskās daudzveidības aizsardzības projektu Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā Salacgrīvā.
Projekta mērķis ir nodrošināt pasaules nozīmes bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu rezervātā. Lai to panāktu, dabas aizsardzības vajadzības plānots iestrādāt teritoriālplānojumā, ņemot vērā iedzīvotāju intereses un ekonomiskās izaugsmes vajadzības. Projekta autori cer, ka tas sekmēs līdzsvaru starp dabas aizsardzību, ekonomiskās attīstības veicināšanu un kultūras vērtību saglabāšanu.
Projekts paredz izstrādāt rezervāta ekoloģisko plānojumu un apsaimniekošanas plānu, piedāvājot veidus, kā iedzīvotāji var gūt ekonomisku labumu, nodarbojoties ar dabai labvēlīgiem saimniekošanas veidiem mežsaimniecībā, lauksaimniecībā un tūrismā, un veikt apdraudēto biotopu restaurāciju un apsaimniekošanas pasākumus, īpašu uzmanību pievēršot Salacai un pļavu teritorijām. Projekts paredz arī sabiedrības izglītošanu par Ziemeļvidzemes dabu un tās aizsardzības nepieciešamību.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!