• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Balvu rajonu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2004., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.07.2004., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Balvu rajonu

Otrdien, 20.jūlijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre devās vizītē uz Balvu rajonu.
Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre viesojās Kubulu pagastā, kur tikās ar pašvaldības deputātiem, darbiniekiem un pagasta iestāžu vadītājiem, kā arī iepazinās ar Stacijas pamatskolas un Kubulu pagasta bērnudārza patversmes darbu.
Stacijas pamatskolas direktore Inta Kaļva pastāstīja, ka viņas vadītā pamatskola ir viena no lielākajām Latvijā. “Jaunieši grib aktīvi darboties, palikt dzimtajā novadā, taču pagasts nevar nodrošināt aktīvas atpūtas iespējas,” uzsvēra I.Kaļva un informēja, ka Izglītības un zinātnes ministrijā ir iesniegts projekts, kas paredz sporta būves celtniecību pagastā. Kā kritiska tika minēta situācija skolu nodrošinājumā ar datoriem un interneta pieslēgumiem, kas nepieciešami informātikas programmu apguvei. Ar pašvaldības pārstāvjiem tika pārrunāti arī infrastruktūras attīstības jautājumi, uzņēmējdarbības vide, tostarp uzņēmēju iespējas palīdzēt risināt ar jauniešu aktīvās atpūtas nodrošinājumu saistītus jautājumus. “Ja valstī ir pozitīva attieksme pret uzņēmējiem, kas maksā nodokļus, tad uzņēmēji labprāt atbalsta dažādus attīstības projektus,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja. I.Ūdre arī interesējās, kā zemniekiem sokas ar Eiropas Savienības strukturālo fondu apguvi, un uzklausīja vietējo iedzīvotāju pārdomas par Pārtikas un veterinārā dienesta izvirzītajām prasībām.
Balvu rajona padomē I.Ūdre uzklausīja pensionāru viedokļus par viņiem aktuālām problēmām. Pensionāri uzsvēra, ka vēlas saņemt taisnīgu sociālo nodrošinājumu un, pārrēķinot pensijas, jāņem vērā nostrādātie gadi. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka šobrīd notiek debates par nākamā gada valsts budžeta projektu un šie jautājumi jāskata kontekstā ar to.
Saeimas priekšsēdētāja arī apmeklēja Medņevas pagasta invalīdu rehabilitācijas centru, kur iepazinās ar paveikto tā iekārtošanā. Tā vadība pastāstīja, ka centra mērķis ir radīt iespēju visa vecuma invalīdiem, viņu vecākiem un draugiem nodarboties ar sportu savas veselības nostiprināšanai un uzlabošanai, kā arī veicināt invalīdu sociālo un psiholoģisko rehabilitāciju.
I.Ūdre arī apskatīja ar vietējās pašvaldības atbalstu uzcelto Viduču pamatskolas sporta būvi, iepazinās ar Balvu rajona Interešu izglītības metodiskā centra vides izglītības nodaļas darbu un apmeklēja Viļakas slimnīcu. Saeimas priekšsēdētāja un vietējie iedzīvotāji bija vienisprātis, ka abpusēji svētīgi ir aprunāties par to, kas notiek rajonā, iepazīties ar sāktajiem projektiem un iezīmēt to nākotnes attīstības perspektīvas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!