• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas delegācijas vizīti Magadanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2004., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91373

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 20.jūlija sēdē

Vēl šajā numurā

21.07.2004., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas delegācijas vizīti Magadanā

19. jūlijā beidzās Latvijas Republikas vēstnieka Krievijas Federācijā Normana Penkes vadītās delegācijas vizīte Magadanā. Vizītes laikā notika vairākas tikšanās Magadanas latviešu biedrībā. Biedrība dibināta 1994. gada augustā un šogad atzīmē 10 gadu jubileju. Latvijas delegācija piedalījās arī Magadanas pilsētas 65 gadu svinību pasākumos.
Vizītes laikā notika ieplānotās tikšanās ar apgabala gubernatoru, gubernatora vietnieci nacionālās politikas jautājumos, pilsētas mēru un apgabala kultūras pārvaldes priekšnieku. Sarunu laikā Magadanas administrācijas vadītāji izteica vēlmi atrast Latvijā sadraudzības pilsētu Magadanai, vienlaikus izrādot sapratni, ka šis nav vienkāršs uzdevums, ņemot vērā milzīgo attālumu, kas šķir Latviju un Magadanu.
Tāpat tika pārrunāti jautājumi, kas skar nepieciešamo apgabala atbalstu Latviešu kultūras biedrībai, šā gada nogalē, 19. – 24. decembrī, organizējot latviešu kultūras nedēļu. Sarunu partneri apliecināja ieinteresētību veiksmīgas nedēļas norisē, un vēstnieks saņēma apliecinājumu, ka, līdzīgi kā līdz šim, arī nākotnē Magadanas administrācija iespēju robežās atbalstīs latviešu biedrību.
Lai arī Magadanas latviešu biedrība nav skaitliski liela, tās biedri izteica cerību sagaidīt Magadanā profesionālu latviešu valodas skolotāju, kurš varētu mācīt latviešu valodu kā bērniem, tā arī pieaugušajiem. Finansējums skolotāja darbības nodrošināšanai būtu atrodams Latvijas valsts budžetā.
Magadanas apgabala kultūras pārvaldes priekšnieks ierosināja organizēt Latvijas un Magadanas mākslinieku darbu apmaiņas izstādes, kas varētu kļūt par aizsākumu ilgstošai sadarbībai.
Visu oficiālo sarunu laikā Latvijas delegācija uzklausīja cildinošus vārdus par Latviešu kultūras biedrību, kura izceļas ar aktivitāti un neiztrūkstošu dalību visos Magadanas pilsētas un apgabala svētkos. Īpaši tika uzsvērts biedrības vadītāja Andreja Ozola ieguldījums un personiskā aktivitāte. Magadanas administrācija tika informēta par Latvijas Sabiedrības integrācijas fonda atbalstītajiem projektiem Magadanas latviešu biedrībai, no kuriem viens ir paredzēts latviešu kultūras nedēļas organizēšanai. Kopā ar vēstnieku Magadanā viesojās Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta vadītāja Kristīne Vāgnere un vēstniecības 1. sekretāre Elita Gavele.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!