• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO Sieviešu diskriminācijas izskaušanas komitejas sesiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2004., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas delegācijas vizīti Magadanā

Vēl šajā numurā

21.07.2004., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ANO Sieviešu diskriminācijas izskaušanas komitejas sesiju

Šā gada 14. un 19. jūlijā notika ANO Sieviešu diskriminācijas izskaušanas komitejas 31.sesija, kurā izskatīja Latvijas apvienoto sākotnējo, otro un trešo ziņojumu par ANO Konvencijas par sieviešu diskriminācijas izskaušanu izpildi Latvijā laika posmā līdz 2002.gada 1.janvārim.
Latvijas delegācija iepazīstināja Komiteju ar Latvijas vēsturiskajām un politiskajām īpatnībām, svarīgākajiem normatīvajiem un politikas dokumentiem sieviešu diskriminācijas izskaušanas un dzimumu līdztiesības jomā. Komitejai tika sniegta detalizēta informācija par nesenajiem grozījumiem nodarbinātības un veselības jautājumus regulējošos normatīvajos aktos, valdības programmām dzimumu līdztiesības, veselības, izglītības jomā, kā arī par programmām, kuru mērķis ir vardarbības ģimenē un cilvēku tirdzniecības izskaušana.
Komitejas eksperti uzdeva vairāk nekā simt jautājumu par dažādām Konvencijā noteiktajām sfērām. Īpašu uzmanību Komitejas eksperti pievērsa jautājumiem par sieviešu diskriminācijas izskaušanu dažādos valsts pārvaldes līmeņos, līdztiesības veicināšanai privātajā sektorā, sociālajām garantijām, efektīviem tiesību aizsardzības mehānismiem, stereotipu izskaušanai, veselībai, kā arī vardarbības ģimenē un cilvēku tirdzniecības izskaušanai.
Latvijas delegācija vispusīgi atbildēja uz Komitejas ekspertu uzdotajiem jautājumiem, kas veicināja konstruktīvu dialogu un tika atzinīgi novērtēts no Komitejas puses. Latvijas delegāciju vadīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ina Druviete. Delegācijas sastāvā tika iekļauti Ārlietu, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes, Labklājības un Veselības ministrijas pārstāvji.
Jāatzīmē, ka Latvijas nevalstisko organizāciju pārstāves – Iluta Lāce, Resursu centra sievietēm Marta valdes priekšsēdētāja, un Edīte Kalniņa, Latvijas Dzimumu līdztiesības apvienības valdes priekšsēdētāja, iesniedza savu “ēnas ziņojumu” par Konvencijas izpildi Latvijā; to Komitejas eksperti izmantoja, uzdodot jautājumus. Komitejas secinājumi un ieteikumi Latvijai tiks paziņoti šīs sesijas beigās, pēc 23.jūlija.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!