• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai studiju maksa nesagādātu nepatīkamu pārsteigumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2004., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91386

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Laiž apgrozībā ķīlu zīmes

Vēl šajā numurā

21.07.2004., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai studiju maksa nesagādātu nepatīkamu pārsteigumu

Studējošiem, kuri studē par fizisko vai juridisko personu līdzekļiem, studiju līgumā būs jāietver studiju maksa par visu studiju programmu kopumā un maksājuma termiņi. To paredz vakar, 20.jūlijā, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadības apspriedē atbalstītais IZM Augstākās izglītības un zinātnes departamenta sadarbībā ar Latvijas Studentu apvienību (LSA) izstrādātais noteikumu “Studiju līgumā obligāti ietveramie noteikumi” projekts.
Lai novērstu iespēju nesaskaņoti ar studentiem paaugstināt augstskolu studiju maksu, noteikumi paredz, ka studējošais līgumu ar augstskolu slēdz uz visu programmas apguves laiku, nevis uz vienu mācību gadu, skaidro izglītības un zinātnes ministra Jura Radzeviča padomnieks Edgars Vaikulis.
Savukārt J.Radzevičs norāda, ka likumos nostiprinātā augstskolu autonomija liedz ministrijai noteikt vai ietekmēt studijas maksas apjomu, taču tā “var aizstāvēt studējošo intereses vismaz tik daudz, lai students būtu iepriekš informēts par studiju maksas lielumu un izmaiņām”. Papildu studiju līgumā būs jāietver arī tādi augstskolu pienākumi kā licencētas un noteiktā kārtībā akreditētas studiju programmas apguves nodrošināšana un informēšana par studiju samaksas kārtības izmaiņām nākamajam akadēmiskajam gadam ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms kārtējā akadēmiskā gada beigām.
Noteikumu projekts iesniegts saskaņošanai Valsts sekretāru sanāksmē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!