• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Alternatīvā dienesta laiks uz pusi īsāks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2004., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91390

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Būvniecības izmaksas strauji aug

Vēl šajā numurā

21.07.2004., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Alternatīvā dienesta laiks uz pusi īsāks

Ministru kabinets vakar akceptēja grozījumus Alternatīvā dienesta likumā, kas paredz alternatīvā dienesta laika saīsināšanu no diviem līdz vienam gadam.
Grozījumi paredz, ka alternatīvā dienesta laiks būs 12 mēneši, tā veicējam tiks piešķirtas desmit atvaļinājuma dienas, kā arī nodrošinātas sociālās garantijas. Saīsinoties alternatīvā dienesta izpildes laikam, jaunietis vienu gadu agrāk varēs iesaistīties darba tiesiskajās attiecībās. Līdz ar šo grozījumu pieņemšanu tiek prognozēts budžeta izdevumu samazinājums.
Pēc Aizsardzības ministrijas sniegtajām ziņām, pēdējos gados līdz 2003.gadam alternatīvajā dienestā karavīri nedienēja. Kopš 2003.gada alternatīvajā dienestā dien pieci karavīri, no kuriem trīs alternatīvā dienesta veikšanu sāka 2003.gadā un divi – šogad. Atbilstoši Alternatīvā dienesta likumam šī dienesta ilgums ir 24 mēneši. Personām, kuras ieguvušas augstāko izglītību, alternatīvā dienesta ilgums ir 18 mēneši.
Ministrija informē, ka alternatīvais dienests pastāvēs līdz 2007.gadam, kad tiek plānota pilnīga pāreja uz profesionālo militāro dienestu.

“LV” informācija

Uzziņai

ANO Cilvēktiesību komiteja pērn norādījusi, ka atšķirīgu alternatīvā dienesta un obligātā militārā dienesta izpildes termiņu pastāvēšana ir diskriminējoša.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!