• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2004. gada 15. jūlija lēmums Nr. 51 "Par atteikšanos ierosināt lietu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2004., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr.52

Par atteikšanos ierosināt lietu

Vēl šajā numurā

22.07.2004., Nr. 115

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 51

Pieņemts: 15.07.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Konkurences padomes lēmums Nr.51

Rīgā 2004.gada 15.jūlijā (prot. Nr.40, 3.§)

Par atteikšanos ierosināt lietu

Par SIA “Tele2” 19.06.2004. iesniegumu Nr.1-1/1508

Par Konkurences un Reklāmas likuma pārkāpumiem

Konkurences padome 29.06.2004. saņēma SIA “Tele2” (turpmāk — Tele2) 19.06.2004. iesniegumu Nr.1-1/1508 Par Konkurences un Reklāmas likuma pārkāpumiem (turpmāk — Iesniegums). Iesniegumā norādīts, ka Tele2 rīcībā ir nonākusi informācija, ka, sākot no 2004.gada 28.maija, SIA “Lattelekom SIA” (turpmāk – Lattelekom) ir uzsākusi reklāmas publikācijas, kurās tiek salīdzināti vietējo sarunu tarifi Lattelekom fiksēto un Tele2 mobilo sakaru tīklā (turpmāk — Reklāma).

Iesniedzējs uzskata, ka Lattelekom salīdzinātie mobilo un fiksēto sakaru pakalpojumi gan pēc savas izmantošanas specifikas, gan pēc cenu veidošanas principiem, gan vairākiem citiem rādītājiem ir principiāli atšķirīgi. Līdz ar to Tele2 mobilo sakaru pakalpojumu tarifi un Lattelekom fiksēto pakalpojumu tarifi pēc savas būtības nav uzskatāmi par salīdzināmiem lielumiem.

Tele2 uzskata, ka Lattelekom, izplatot Reklāmu, ir pārkāpusi Konkurences likuma 18.pantā noteikto negodīgas konkurences aizliegumu, kas izpaudies kā nepilnīgas un izkropļotas informācijas izplatīšana Tele2 piedāvāto mobilo pakalpojumu izmaksu salīdzinājumā ar Lattelekom piedāvāto fiksēto pakalpojumu izmaksām, kā arī Lattelekom nav ievērojis Reklāmas likuma 9.panta trešās daļas 1.punktu.

Tele2 lūdz Konkurences padomi uzsākt lietas izpēti par iespējamiem Konkurences un Reklāmas likuma pārkāpumiem.

Konkurences padome, ņemot vērā Iesniegumā norādīto,

konstatēja:

Lattelekom izplatītā informācija par Lattelekom fiksēto un Tele2 mobilo sakaru pakalpojumu maksām, ņemot vērā tās saturu, pasniegšanas veidu, uzskatāma par reklāmu saskaņā ar Reklāmas likuma 1.pantu. Konkurences padome 30.06.2004., pamatojoties uz Reklāmas likuma 14.panta pirmo dalu, nolēma uzsākt lietas izpēti sakarā ar Iesniegumu par Reklāmas likuma iespējamo pārkāpumu Lattelekom darbībās. Līdz ar to Iesniegumā norādītie apstākļi tiks izvērtēti un lēmums tiks pieņemts saskaņā ar Reklāmas likumā noteiktajām procesuālajām un materiālajām tiesību normām, ierobežojot Konkurences likuma 18.panta kā vispārējas tiesību normas piemērošanu.

Pamatojoties uz Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 1.punktu, Konkurences padome

nolēma:

neierosināt lietu uz SIA “Tele2” 19.06.2004. iesnieguma Nr.1-1/1508 Par Konkurences un Reklāmas likuma pārkāpumiem pamata attiecībā uz Konkurences likuma 18.panta iespējamo pārkāpumu SIA “Lattelekom SIA” darbībās, izplatot Reklāmu.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs P.Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!