• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Svarīgākie amati tiek lielo grupu pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2004., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91453

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 22.jūlijā

Vēl šajā numurā

22.07.2004., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Svarīgākie amati tiek lielo grupu pārstāvjiem

ZDA.JPG (32269 bytes)

Eiropas Parlamenta (EP) nozīmīgās komitejas vadīs lielāko politisko grupu pārstāvji, liecina starp politiskajām grupām panāktā vienošanās. Otrdien EP prezidents tika ievēlēts no Eiropas sociālistu grupas, kas ir otrā lielākā aiz Eiropas Tautas partiju grupas. Saskaņā ar vienošanos šo divu politisko grupu starpā EP prezidenta amats divarpus gadus ir Eiropas sociālistu rokās, bet pēc tam viņu pārstāvis atkāpsies no amata un uz EP prezidenta krēslu pretendēs Eiropas Tautas partiju grupas pārstāvis.
Eiropas Tautas partiju grupa, lielākais politiskais spēks EP, visticamāk, vadīs astoņas no 20 komitejām, kā arī jauno Drošības un aizsardzības apakškomiteju, ziņo portāls euobserver.com. Savukārt sociālistu vadībā darbošoties septiņas komitejas. Liberāļu un demokrātu apvienība, jādomā, tikšot pie trīs komiteju vadīšanas, bet Eiropas apvienoto kreiso politiskajai grupai un Eiropas nāciju apvienošanas grupai tikšot pa vienam komitejas vadītāja amatam. Zaļo un Eiropas brīvo apvienību grupai atvēlēta tikai Cilvēktiesību apakškomitejas vadība.
Piemēram, svarīgās Ārlietu, Tieslietu, Budžeta un Rūpniecības un izpētes komitejas neoficiāli jau tiek uzskatītas par Eiropas Tautas partiju grupas komitejām. Savukārt Budžeta kontroles, Ekonomikas un monetāro jautājumu, kā arī nodarbinātības un sociālo jautājumu un iekšējā tirgus komiteju vadība, visticamāk, tiks Eiropas sociālistu grupai. Mazāk ietekmīgajiem politiskajiem spēkiem tiks atvēlēti mazāk svarīgu komiteju vadošie amati.
Lielākā daļa no Latvijas ievēlētajiem deputātiem darbojas Eiropas Nāciju apvienošanas grupā. Darbu šajā politiskajā grupā izvēlējušies Guntars Krasts, Roberts Zīle un Ģirts Valdis Kristovskis, kā arī Inese Vaidere (visi “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK). Otra populārākā politiskā grupa Latvijas eirodeputātu vidū ir EP lielākā – Eiropas Tautas partiju – grupa. Tajā darbojas Valdis Dombrovskis un Aldis Kušķis no “Jaunā laika”, kā arī tautpartijietis Rihards Pīks. Savukārt liberāļu un demokrātu aliansē darbojas no saraksta “Latvijas ceļš” ievēlētais Georgs Andrejevs. Tatjana Ždanoka (apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”) izvēlējusies darboties Zaļo un Eiropas Brīvo apvienības politiskajā grupā.  

Ilze Sedliņa, “LV”
ilze.sedlina@vestnesis.lv


 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!