• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsakot līdzjūtību, Hugo Legzdiņam aizejot. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2004., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas ārlietu ministrs Artis Pabriks

Vēl šajā numurā

22.07.2004., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsakot līdzjūtību, Hugo Legzdiņam aizejot

Valsts prezidente:

Vakar, 21.jūlijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga nosūtīja līdzjūtību: “Mūžībā aizgājis patiess un neatslābstošas patriotisma dzirksts apņemts Latvijas dēls Hugo Legzdiņš, kura vārds vienmēr zelta burtiem paliks ierakstīts mūsu valsts un tās bruņoto spēku vēsturē.”

Valsts prezidenta preses dienests

Aizsardzības ministrs:

“Izsaku visdziļāko līdzjūtību Hugo Legzdiņa tuviniekiem ar sirdī gaiša cilvēka zaudējumu, kurš līdz pat pēdējam brīdim bija īstens karavīrs. Viņš bija viena no izcilākajām personībām Latvijas sabiedrībā – aktīvs Kara flotes tradīciju atjaunotājs un jauno jūrnieku audzinātājs,” uzver aizsardzības ministrs Atis Slakteris.
Līdzjūtību Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliera H. Legzdiņa ģimenei Nacionālo bruņoto spēku vārdā izteicis arī NBS komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots. Komandkapteinis Hugo Legzdiņš pagājušajā gadā nosvinēja 100 gadu jubileju. Viņš dzimis 1903.gada 7.decembrī Vidrižu pagasta Igates muižā lauku amatnieku ģimenē. 1925. gadā iesaukts Latvijas armijā kā kareivis Elektrotehniskajā divizionā un dienesta gaitas 1940. gadā beidza kā Latvijas Kara flotes zemūdenes “Ronis” komandieris. Pēc tam strādājis dzelzceļā un grāmatvedībā, bet no 1944. gada bijis mācībspēks Jūras kuģniecības mācību kursos Rīgā, vēlāk jūrskolā Mangaļos. H.Legzdiņš sarakstījis Navigācijas mācību grāmatu un dzīves atmiņu stāstus “Ronis – mana būdiņa un pils”. Viņš bija aktīvs atjaunoto Jūras spēku dibinātājs un tradīciju veidotājs, Latviešu virsnieku apvienības biedrs.
H. Legzdiņam piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis 1937. un 1995.gadā, Zviedrijas Šķēpa krusts un Francijas Goda leģiona ordenis.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta preses nodaļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!