• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Palīdzēs ierobežot latvāņu izplatību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2004., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91471

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par studiju apmaksu var sākt domāt pēc desmit gadiem

Vēl šajā numurā

23.07.2004., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Palīdzēs ierobežot latvāņu izplatību

LATVANIS.PNG (151754 bytes)
Lai izvairītos no smagiem ādas apdegumiem, speciālisti vasarā iesaka izsargāties no nokļūšanas tiešā kontaktā ar latvāni
Foto: Aigars Jansons, A.F.i.

Zemnieki varēs pretendēt uz valsts un ES atbalstu latvāņu ierobežošanai apsaimniekojamās teritorijās, kas būs jāveic atbilstoši plānam.

21.jūlijā Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāre Laimdota Straujuma parakstījusi metodiskos norādījumus latvāņu izplatības ierobežošanas plāna izstrādāšanā. Kā skaidro ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā, tas nozīmē, ka zemnieki, kam aktuāla latvāņu ierobežošana viņu apsaimniekojamās teritorijās, var pretendēt uz valsts un ES atbalstu. Atbalsts paredzēts latvāņu Heracleum L. ģints sugu izplatības ierobežošanai vienotā programmdokumenta pasākuma “Lauku teritoriju pārveidošanās un attīstības veicināšana” aktivitātes “Invazīvo augu apkarošana un aizaugušās neizmantotās lauksaimniecības zemes attīrīšana no krūmājiem un invazīvajām nezālēm” ietvaros.
ES atbalstam latvāņu apkarošanai varēs pieteikties tie lauksaimnieki, kuru apsaimniekotajās teritorijās augi izplatījušies vismaz 0,3 hektāru platībā, bet noteiktais blīvums – trīs atsevišķi augi vai augu grupas uz 100 kvadrātmetriem. Šis ir arī galvenais kritērijs ierobežošanas plāna izveidošanai. Plānā būs jānorāda arī latvāņu apkarošanas iemesli un visi ieplānotie apkarošanas pasākumi to izpildes secībā, norādot termiņus līdz konkrētā gada mēnesim. Atbalsta pretendentam plānā būs jāapraksta arī izvēlētais augu apkarošanas paņēmiens, par kuru metodikā sniegts detalizēts apraksts, kā arī pamatojums, kāpēc izvēlētais paņēmiens būtu ieteicams.
Iesniedzot plānu Lauku atbalsta dienestā (LAD), tam jāpievieno zemes robežu plāns ar iezīmētiem objektiem, kas reāli samazina apsaimniekojamo platību, piemēram, akmeņu kaudzes, ceļu vietas, ēku drupas. Nepieciešams arī motivācijas raksts. Atsevišķa nodaļa metodiskajos norādījumos veltīta darba drošības pasākumiem, kuri jāievēro īpaši stingri.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!