• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nostāju sakarā ar represijām pret mierīgās demonstrācijas dalībniekiem Minskā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2004., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91603

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004.gada 22.jūlija sanāksmē

Vēl šajā numurā

27.07.2004., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nostāju sakarā ar represijām pret mierīgās demonstrācijas dalībniekiem Minskā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks paudis satraukumu par represijām pret demonstrācijas dalībniekiem 21.jūlijā Minskā.
Ārlietu ministrija ar bažām uztver informāciju, ka šā gada 21.jūlijā Minskā pret mierīgās demonstrācijas dalībniekiem milicija veikusi represijas.
21.jūlija notikumi Minskā parāda Baltkrievijas oficiālās varas pārstāvju neiecietību pret politiskajiem oponentiem, kas uzdrošinās paust no oficiālās varas atšķirīgus viedokļus. Tas neatbilst vispāratzītajiem demokrātijas pamatprincipiem.
Latviju uztrauc arī preses brīvības ierobežošana Baltkrievijā un informācija par bez vēsts pazudušajiem cilvēkiem. Neraugoties uz vairākkārtējiem starptautiskās sabiedrības iebildumiem, Baltkrievijas varas iestādes turpina opozīcijas pārstāvju, citādi domājošo un sabiedrisko aktīvistu arestus un vajāšanu. Joprojām nav atbrīvots viens no Baltkrievijas opozīcijas aktīvistiem, bijušais Baltkrievijas vēstnieks Latvijā un Baltkrievijas ārējo ekonomisko sakaru ministrs Mihails Mariņičs.
Ārlietu ministrija izsaka cerību, ka Baltkrievijas varas iestādes atbrīvos mierīgās demonstrācijas laikā apcietinātos cilvēkus, kuri izmantoja demokrātijā pieņemtās tiesības brīvi paust savu viedokli.
Ārlietu ministrs vērš uzmanību uz demokrātijas pamatprincipu pārkāpumiem Baltkrievijā, jo tie var traucēt labu kaimiņattiecību veidošanas perspektīvu. Tomēr ministrs pauž cerību, ka Baltkrievijai ir patiesa vēlme šos jautājumus risināt, un apliecina, ka Latvija ir gatava dalīties savā demokrātiskās attīstības pieredzē.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!