• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atrodoties vizītē Horvātijā un tiekoties ar Horvātijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2004., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91607

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.07.2004., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atrodoties vizītē Horvātijā un tiekoties ar Horvātijas prezidentu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 26.jūlijā, Horvātijā tikās ar Horvātijas prezidentu Stjepanu Mesiču. Sarunā tika uzsvērts, ka abu valstu kontakti visaugstākajā līmenī jau ir nesuši atzīstamus rezultātus un ir saskatāmas konkrētas sadarbības iespējas nākotnē.
Pēc Stjepana Mesiča valsts vizītes Latvijā 2003. gadā ir sāktas sadarbības programmas militārajā jomā, pavērušies daudzi jauni sekmīgi uzņēmējdarbības kontakti. S.Mesičs uzsvēra, ka arvien vairāk un vairāk Latvijas tūristu atklāj Horvātiju un aizvien vairāk apmeklētāju ir no Baltijas jūras reģiona. Šī ir pirmā Latvijas prezidenta vizīte Horvātijā, un abu valstu prezidenti pauda cerību, ka aktīvi sāktie kontakti vērsīsies plašumā. Horvātijas prezidents atzina, ka viņa valsti iedvesmo Latvijas paraugs Eiropas integrācijā un drošības jautājumos.
V.Vīķe-Freiberga uzsvēra: Latvija ir gandarīta par to, ka Horvātija ir nosaukta par Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsti un nākamā gada sākumā ES ar Horvātiju sāks iestāšanās sarunas. Viņa atzīmēja, ka Latvijai ir svarīgi, lai Eiropa būtu vienota savās vērtībās un attīstībā, lai pēc iespējas ātrāk Horvātija būtu šajā Eiropas ģimenē. “Mēs vēlamies veidot Eiropu vienotu, tādu, kurā vairs nepastāv vēstures notikumos balstīts naids un nesaskaņas, tādu Eiropu, kurā mēs visi kopā varam veidot nākotni uz kopīgām vērtībām. V.Vīķe-Freiberga, runājot par NATO jautājumu, uzsvēra – Latvija cer, ka drīz Ziemeļatlantijas aliansē varēs iestāties arī nākamās dalībvalstis, izpildot visus nepieciešamos dalības kritērijus. Stjepans Mesičs informēja arī par situāciju Balkānu reģionā, uzsverot, cik ļoti svarīga visas Eiropas drošībai un stabilitātei ir reģiona nesaskaņu atrisināšana, demokratizācija un ilglaicīgas stabilitātes nodrošināšana.
Abas puses vienojās turpināt aktīvos kontaktus politiskajā jomā, drošības un aizsardzības sektoros, uzņēmējdarbībā un tūrismā, satiksmē un kultūrā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!