• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 6. jūlija instrukcija Nr. 5 "Kārtība, kādā sedzami Latvijas pārstāvju ceļa izdevumi līdz Eiropas Savienības Padomes darba grupu sanāksmju un Padomes sanāksmju norises vietai un atpakaļ". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2004., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91645

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.329

Par atvaļinājuma piešķiršanu N.Muižniekam

Vēl šajā numurā

28.07.2004., Nr. 118

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: instrukcija

Numurs: 5

Pieņemts: 06.07.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta instrukcija Nr.5

Rīgā 2004.gada 6.jūlijā (prot. Nr.41, 10.§)

Kārtība, kādā sedzami Latvijas pārstāvju ceļa izdevumi līdz Eiropas Savienības Padomes darba grupu sanāksmju un Padomes sanāksmju norises vietai un atpakaļ

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 15.panta pirmās daļas 2.punktu

 

1. Nacionālā koordinējošā institūcija, kas apsaimnieko Eiropas Savienības Padomes finanšu līdzekļus, kuri saskaņā ar Padomes ģenerālsekretāra 2003.gada 19.septembra lēmumu Nr.190/2003 “Par ceļa izdevumu apmaksu Padomes delegātiem” paredzēti lēmumā minēto Padomes darba grupu Latvijas pārstāvju ceļa izdevumu samaksai, ir Ārlietu ministrija (turpmāk — koordinējošā institūcija).

2. Šīs instrukcijas izpratnē ceļa izdevumi ir izdevumi par aviobiļetēm līdz sanāksmes norises vietai un atpakaļ, kas radušies pēc 2004.gada 1.maija.

3. Ceļa izdevumus līdz to atjaunošanai sedz no attiecīgās iestādes budžeta līdzekļiem.

4. Koordinējošā institūcija, saņemot no Eiropas Savienības Padomes līdzekļus (ārvalstu finanšu palīdzība) budžeta apakšprogrammā 01.01.00 “Centrālais aparāts”, informē ministrijas un citas valsts iestādes (turpmāk — iestādes) par tām paredzēto līdzekļu apmēru.

5. Līdzekļu apmēru, ko iestādēm atjauno, koordinējošā institūcija nosaka, ņemot vērā Ministru kabineta 2003.gada 11.jūnija rīkojumā Nr.385 “Par ministriju un citu valsts iestāžu kompetenci Eiropas Savienības jautājumos” noteikto katras iestādes kompetences jomā esošo darba grupu skaitu un Padomes sanāksmju skaitu gadā.

6. Iestādes katru gadu līdz 15.martam, 15.jūnijam, 15.septembrim un 15.novembrim, ievērojot saskaņā ar instrukcijas 5.punktu aprēķināto ceļa izdevumu kopējo apmēru, iesniedz koordinējošā institūcijā šādus dokumentus:

6.1. iestādes vadītāja parakstītu vēstuli par ceļa izdevumu atjaunošanu;

6.2. pārskatu par Latvijas pārstāvju ceļa izdevumiem, dodoties uz Eiropas Savienības Padomes darba grupu sanāksmēm un Padomes sanāksmēm (pielikums);

6.3. aviobiļešu un iekāpšanas talonu oriģinālus;

6.4. iestādes apliecinātas biļešu piegādātāju rēķinu kopijas;

6.5. iestādes sagatavotu rēķinu par ceļa izdevumu atjaunošanu.

7. Apliecinājums attaisnotam līdzekļu izlietojumam ir Ministru kabineta 2003.gada 3.jūnija noteikumos Nr.286 “Pagaidu kārtība, kādā tiek koordinēta Latvijas nacionālo pozīciju Eiropas Savienības jautājumos izstrāde, apstiprināšana un pārstāvēšana” minētie dienesta ziņojumi, kas nosūtīti Ārlietu ministrijai saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 16.septembra instrukcijas Nr.9 “Latvijas nacionālo pozīciju Eiropas Savienības jautājumos un ar tām saistīto instrukciju izstrādes kārtība, kā arī informācijas aprites kārtība” 32.punktu.

8. Koordinējošā institūcija divu nedēļu laikā pēc instrukcijas 6.punktā minēto pārskatu saņemšanas izvērtē finanšu līdzekļu izlietojuma atbilstību paredzētajam mērķim un atjauno ceļa izdevumus saskaņā ar iestāžu iesniegtajiem rēķiniem. Ja finanšu līdzekļu izlietojums neatbilst paredzētajam mērķim vai tie netiek atjaunoti, jo pārsniedz iestādei noteikto līdzekļu limitu, koordinējošā institūcija par to rakstiski paziņo iestādei un nosūta tai atpakaļ aviobiļešu un iekāpšanas talonu oriģinālus.

9. Katru gadu oktobra pirmajā nedēļā koordinējošā institūcija, saskaņojot to ar iestādēm, izvērtē tām piešķirto līdzekļu izlietojumu un, ja nepieciešams, lemj:

9.1. par līdzekļu pārdali kārtējam gadam;

9.2. par līdzekļu sadali nākamajam gadam, ņemot vērā nākamā gada prezidentūru noteiktās prioritātes.

10. Koordinējošā institūcija Eiropas Savienības Padomei sniedz pārskatu par saņemto finanšu līdzekļu izlietojumu.

11. Par laikposmu no 2004.gada 1.maija līdz instrukcijas spēkā stāšanās dienai iestādes var neiesniegt iekāpšanas talonu oriģinālus.

Ministru prezidents I.Emsis

Ārlietu ministrs A.Pabriks

Redakcijas piebilde: instrukcija stājas spēkā ar 2004.gada 29.jūliju.

 

PIEL.INS.5.PNG (49972 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!