• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 20. jūlija noteikumi Nr. 619 "Kārtība, kādā lauksaimniecībā izmantojamo zemi transformē par lauksaimniecībā neizmantojamu zemi un izsniedz zemes transformācijas atļaujas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2004., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91647

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dobeles pilsētas domes sēdes protokola Nr.10 izraksts

Par Dobeles pilsētas pašvaldības bezpeļņas uzņēmuma "Namnieks" pārveidošanu par statūtsabiedrību

Vēl šajā numurā

28.07.2004., Nr. 118

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 619

Pieņemts: 20.07.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.619

Rīgā 2004.gada 20.jūlijā (prot. Nr.44, 6.§)

Kārtība, kādā lauksaimniecībā izmantojamo zemi transformē par lauksaimniecībā neizmantojamu zemi un izsniedz zemes transformācijas atļaujas

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 10.panta pirmo daļu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā lauksaimniecībā izmantojamu zemi transformē par lauksaimniecībā neizmantojamu zemi (turpmāk — zemes transformācija) un izsniedz zemes transformācijas atļauju (turpmāk — atļauja).

2. Zemes transformāciju šajos noteikumos noteiktajā kārtībā ir tiesīgs ierosināt zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs (turpmāk — transformācijas ierosinātājs).

3. Ar atļaujas izsniegšanu saistītos izdevumus sedz transformācijas ierosinātājs .

II. Zemes transformācijas kārtība

4. Zemes transformācija atļauta saskaņā ar spēkā esošu vietējās pašvaldības teritorijas plānojumu vai detālplānojumu.

5. Zemes transformācija ir aizliegta:

5.1. valsts nozīmes lauksaimniecības teritorijās, izņemot gadījumu, ja par to ir izdots Ministru kabineta rīkojums;

5.2. teritorijās, kurās, transformējot zemes nogabalu, tiek ierobežota servitūtu vai citu apgrūtinājumu izmantošana, ja nav saņemts rakstisks saskaņojums ar servitūtu vai apgrūtinājumu lietotājiem.

6. Platībās, kas ir mazākas par 0,1 ha, vienā viensētā ar saimniecības ēkām par zemes transformāciju neuzskata šādas darbības:

6.1. ceļu ierīkošana saimniecības vajadzībām;

6.2. būvniecība (izņemot būvniecību meliorētajās lauksaimniecībā izmantojamās zemēs);

6.3. ūdenstilpju ierīkošana (izņemot ūdenstilpju ierīkošanu meliorētajās lauksaimniecībā izmantojamās zemēs).

7. Šo noteikumu 6.punkta nosacījumi neattiecas uz īpaši aizsargājamām dabas teritorijām un mikroliegumiem. Minētajās teritorijās šīs darbības regulē saskaņā ar īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vispārīgajiem un individuālajiem aizsardzības un izmantošanas noteikumiem vai mikroliegumu aizsardzības un apsaimniekošanas noteikumiem.

III. Atļauju izsniegšanas kārtība

8. Transformācijas ierosinātājs saņem pašvaldības izziņu par zemes transformācijas atbilstību vietējās pašvaldības teritorijas plānojumam vai detālplānojumam.

9. Transformācijas ierosinātājs šo noteikumu 8.punktā minēto izziņu un zemes transformācijas iesniegumu (turpmāk — iesniegums) (1.pielikums) kopā ar iesniegumā norādītajiem dokumentiem iesniedz Lauku atbalsta dienesta (turpmāk — dienests) reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē, kuras pārraudzības teritorijā atrodas transformējamais zemes nogabals.

10. Dienesta reģionālā lauksaimniecības pārvalde 30 dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas pieņem lēmumu par atļaujas izsniegšanu (2.pielikums), par atļaujas nosacījumiem vai par atļaujas atteikumu (3.pielikums). Minēto lēmumu un tā pamatojumu paziņo transformācijas ierosinātājam.

11. Atļaujas derīguma termiņš ir divi gadi. Pēc atļaujas saņēmēja pamatota pieprasījuma atļaujas izsniedzējs tās derīguma termiņu var pagarināt vēl uz diviem gadiem (4.pielikums).

12. Ja transformācijai pieteiktais zemes nogabals ir meliorēts, dienesta reģionālā lauksaimniecības pārvalde pirms atļaujas izsniegšanas transformācijas ierosinātājam izsniedz atzinumu par transformējamā zemes nogabala ietekmi uz piegulošajām meliorētajām platībām un meliorācijas sistēmu pārkārtošanu.

13. Pēc visu ar zemes transformāciju saistīto darbību pabeigšanas transformācijas ierosinātājs iesniedz dienesta reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē zemes vienību robežu vai situācijas plāna kopiju, kurā norādīta transformētā zemes nogabala platība, un meliorācijas sistēmas pārkārtošanas darbu pieņemšanas akta kopiju.

14. Reģionālā lauksaimniecības pārvalde pēc šo noteikumu 13.punktā minēto dokumentu saņemšanas pieprasa:

14.1. attiecīgajai Valsts meža dienesta valsts virsmežniecībai — atzinumu par ieaudzētā meža atbilstību mežaudzes ieaudzēšanas nosacījumiem, ja lauksaimniecībā izmantojamā zeme transformēta par meža zemi;

14.2. teritoriālajām būvvaldēm — būvatļaujas kopiju, ja lauksaimniecībā izmantojamā zeme transformēta apbūvei.

15. Dienesta reģionālā lauksaimniecības pārvalde pēc šo noteikumu 14.punktā minēto attiecīgo dokumentu saņemšanas 10 darbdienu laikā veic pārbaudi dabā un izsniedz rakstisku atzinumu par zemes transformācijas atbilstību atļaujā norādītajam zemes lietošanas veidam.

16. Transformācijas ierosinātājs iesniedz Valsts zemes dienesta reģionālajā nodaļā iesniegumu par zemes lietošanas veida maiņu. Iesniegumam pievieno:

16.1. šo noteikumu 5.2.apakšpunktā un 8.punktā minēto dokumentu kopijas;

16.2. transformācijas atļaujas un šo noteikumu 15.punktā minētā atzinuma kopiju;

16.3. transformētā zemes nogabala precizēto situācijas plānu un to platību sarakstu, kurās mainīts zemes lietošanas veids.

17. Zemes transformāciju uzskata par pabeigtu, kad Valsts zemes dienesta reģionālā nodaļa, pamatojoties uz šo noteikumu 16.punktā minēto informāciju, ir izdarījusi grozījumus nekustamā īpašuma valsts kadastrā.

18. Dienesta reģionālā lauksaimniecības pārvalde, saņemot normatīvajos aktos par meliorācijas kadastra informācijas apmaiņu noteiktajā kārtībā informāciju no Valsts zemes dienesta reģionālās nodaļas, izdara grozījumus meliorācijas kadastrā.

19. Iesniegumus, izsniegtās atļaujas un atzinumus par zemes transformācijas atbilstību atļaujā norādītajam zemes lietošanas veidam un mērķim reģistrē dienesta reģionālā lauksaimniecības pārvalde.

IV. Noslēguma jautājumi

20. Ja vietējās pašvaldības teritorijas plānojums vai detālplānojums nav apstiprināts, vietējā pašvaldība pieņem pamatotu lēmumu par zemes transformāciju.

21. Ja vietējās pašvaldības teritorijas plānojums vai detālplānojums nav spēkā, zemes transformācija atļauta saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktām vides aizsardzības (tai skaitā dabas aizsardzības) prasībām un citiem normatīvajiem aktiem.

22. Pēc tam kad saņemts transformācijas ierosinātāja iesniegums un dienesta reģionālās pārvaldes atzinums par transformējamā zemes nogabala ietekmi uz piegulošajām meliorētajām platībām un meliorācijas sistēmu pārkārtošanas iespējām, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija šo noteikumu 5.1.apakšpunktā minēto Ministru kabineta rīkojuma projektu sagatavo iesniegšanai Ministru kabinetā.

Ministru prezidents I.Emsis

Zemkopības ministrs M.Roze

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 29.jūliju.

 

619-1-001.PNG (142840 bytes)

619-1-002.PNG (22934 bytes)

 

619-2-001.PNG (112403 bytes)

 

 

619-3-001.PNG (99481 bytes)

619-3-002.PNG (46665 bytes)

 

619-4-001.PNG (68455 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!