• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļvedis aktīvai un zaļai atpūtai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2004., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daļai uzņēmumu varētu liegt eksportu uz Krieviju

Vēl šajā numurā

28.07.2004., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļvedis aktīvai un zaļai atpūtai

ATPUTA.PNG (137055 bytes)Latvijas Lauku tūrisma asociācija nule klajā laidusi ceļvedi “Aktīvā atpūta”. Šis izdevums būs laba dāvana ikvienam mūsu valsts dabas dailes un dinamisku izklaižu cienītājam, turklāt ceļveža izdošana uzskatāma par būtisku soli tūrisma kā makroekonomiskas prioritātes attīstīšanā.
“Lauku ceļotāja” prezidente Asnāte Ziemele atzina, ka šāda ceļveža veidošanas ideja radusies jau sen, taču tās realizācija bija jāatliek citu aktivitāšu, piemēram, nesenās starptautiskās tūrisma konferences dēļ. Viņa īpaši atzīmēja asociācijas reklamētā tūrisma zaļo būtību, vēršot uzmanību uz ceļveža beigās sniegtajiem padomiem, kā piekopt videi draudzīgu tūrismu.
Ceļveža galvenais autors Juris Smaļinskis uzsvēra, ka izdevums nav tapis tikai kabinetā pie galda – informācija iegūta un pārbaudīta, pašam izbraukājot piedāvātos maršrutus. Viņš arī atzīmēja ceļveža karšu augsto kvalitāti – tās veidojusi karšu izdevniecība “Jāņa sēta”. J. Smaļinskis pastāstīja, ka aktīvās atpūtas cienītājiem tiek piedāvātas dažādu veidu aktivitātes – ceļvedī iekļauti gan velotūrisma maršruti, gan kājnieku takas, gan izjāžu vietas. Ūdenstūristiem ieteikti laivošanai piemēroti upju posmi. Padomāts arī par ekstrēmistiem – tie ceļvedī gūs informāciju par izpletņlēkšanas, gumijlēkšanas un rodeļbraukšanas iespējām. Kopumā ceļvedī iekļauti 57 maršruti, bet J.Smaļinskis cer, ka tūrisma attīstība pēc dažiem gadiem ļaus maršrutu skaitu krietni palielināt. Viņš arī uzsvēra Tūrisma attīstības valsts aģentūras un Eiropas Savienības programmas LIFE sniegtā atbalsta nozīmi ceļveža tapšanā. Noslēgumā A. Ziemele atgādināja aktīvas un veselīgas atpūtas galveno jēgu: “Kamēr kustamies, tikmēr arī dzīvojam.”

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!