• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daļai uzņēmumu varētu liegt eksportu uz Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2004., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91674

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsdienu malumednieka dažādās sejas

Vēl šajā numurā

28.07.2004., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daļai uzņēmumu varētu liegt eksportu uz Krieviju

Lai pārrunātu Krievijas inspektoru pārbaužu norisi Latvijas dzīvnieku izcelsmes pārtikas ražotājuzņēmumos, kuri vēlas savu produkciju eksportēt uz kaimiņvalsti, vakar notika zemkopības ministra Mārtiņa Rozes un pārbaudes grupas vadītāja Sergeja Bekeševa tikšanās. Sarunās piedalījās arī Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Vinets Veldre.
Kā ziņots, Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta inspektori Latvijas dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu ražošanas uzņēmumu atbilstības novērtēšanu veica no jūlija vidus. Pēc mūsu amatpersonu teiktā, pārbaudes bijušas ļoti stingras. No pārbaudītajiem 64 ražotājiem 80 procenti varētu saņemt atļauju eksportēt produkciju uz Krieviju pēc 1.septembra. Starp 20 procentiem pārbaudīto uzņēmumu, kas varētu netikt atzīti atbilstoši Krievijas veterinārsanitārajām normām, lielākoties ir gaļas pārstrādes uzņēmumi, arī piena pārstrādātāji. Problēmas varētu rasties gaļas cehiem, kuri nestrādā ar Latvijas izcelsmes izejvielām. Kā skaidrojis PVD ģenerāldirektors, Krievija iebilst pret citās valstīs ražotās gaļas izmantošanu tās produkcijas ražošanā, kuru paredzēts eksportēt uz Krieviju. Zemkopības ministrs pēc tikšanās ar Krievijas pārstāvi atzinis, ka konkrētajos uzņēmumos konstatētās problēmas būs jārisina nevis ekspertu, bet gan politiskā līmenī.
Ziņojums Krievijas inspektoriem par pārbaužu rezultātiem jāsniedz līdz šīs nedēļas beigām. Tam būs rekomendējošs raksturs. Savukārt galīgais lēmums, kuriem Latvijas dzīvnieku izcelsmes pārtikas ražotājuzņēmumiem ar 1.septembri būs ļauts produkcijas eksports uz Krieviju, tiks pieņemts augusta beigās.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!