• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vai sabiedriskais transports ir pieejams visiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2004., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91679

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 27.jūlijā, valūtas tirgū

Vēl šajā numurā

28.07.2004., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vai sabiedriskais transports ir pieejams visiem

APEIRONS.PNG (108984 bytes)
Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” prezidents Ivars Balodis un Lilija Mucāne piedalās monitoringa akcijā “Sabiedriskais transports visiem”
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons” veica Rīgas sabiedriskā transporta monitoringu, lai noskaidrotu, cik transportlīdzekļi ir pieejami un droši cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Rīgā ir iepirkti trolejbusi un autobusi, kas pielāgoti cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti. Vai tas uzlabo viņu iespējas būt sabiedrībā un vai sabiedriskā transporta vadītāji ir apmācīti, kā rīkoties ar speciālajām ierīcēm, kuras domātas, lai cilvēki ratiņkrēslos varētu iekļūt transportlīdzeklī? Uz šiem un citiem jautājumiem 23.jūlijā atbildes centās izzināt “Apeirona” pārstāvji. Kā norāda apvienība, šī akcija notika projektā “Kopēja sapratne – aktīvai darbībai”. Projekts ir apvienības jauniešu iniciatīva, un to atbalsta Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments. Iecerēts izveidot videofilmu par jauniešu invalīdu iespējām sabiedrībā.
Viens no akcijā gūtajiem secinājumiem – cilvēkiem ratiņkrēslos ilgi jāgaida pieturvietā, līdz atbrauc personām ar īpašām vajadzībām piemērots sabiedriskais transports. Varbūtējais risinājums, pēc akcijas dalībnieku domām, – pieturvietās izvietotajos transportlīdzekļu kustības sarakstos norādīt, kuri autobusi un trolejbusi ir piemēroti cilvēkiem ratiņkrēslos. Kā aģentūrai LETA skaidrojis SIA “Rīgas satiksme” preses sekretārs Jānis Upmalis, patlaban cilvēkiem ar īpašām vajadzībām esot pielāgoti vairāk nekā 50 procenti autobusu, bet līdz gada beigām tiks nomainīti visi vecie autobusi “Ikaruss” un to vietā kursēs tādi, kuros varēs iebraukt ar ratiņkrēsliem.
Konstatētas vēl citas nepilnības. Piemēram, vairākos autobusos un trolejbusos nebija drošības jostu, kas vajadzīgas, lai nostiprinātu ratus. Bez tām, transportlīdzeklim strauji bremzējot, cilvēks var izkrist no ratiem un gūt traumu.
Drīzumā “Apeirons” iecerējis jaunuzcelto dzīvojamo ēku monitoringu, kā arī atkārtoti pārbaudīt un analizēt situāciju Rīgas aptiekās, jo pagājis noteiktais laiks, kurā aptiekām bija jāveic uzlabojumi.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!