• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzsākta tiesvedība par "zaļās karotītes" izmantošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2004., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91718

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 28. jūlijā, valūtas tirgū

Vēl šajā numurā

29.07.2004., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzsākta tiesvedība par “zaļās karotītes” izmantošanu

Preču zīmes “Kvalitatīvs produkts”, ko tautā dēvē par “zaļo karotīti”, dēvētās īpašniece sabiedriskā organizācija “Mārketinga padome” vērsusies tiesā, prasot pārtraukt zīmes izmantošanu gaļas pārstrādātāja akciju sabiedrības “Talsu gaļa” produktam “Talsu auksti kūpināta dūmdesa”.
“Mārketinga padome” norāda – kaut arī “Talsu gaļai” zīmes “zaļā karotīte” izmantošanas tiesības beigušās vairāk nekā pirms gada, ražotājs turpina ar to marķēt savu produkciju. “Mārketinga padome” jau lūdza uzņēmumu pārtraukt “zaļās karotītes” izmantošanu, taču ar to marķētā desa arī pēc tam bija nopērkama “VP Market” veikalā. “Mārketinga padome” uzsver, ka nevar uzņemties atbildību par uzņēmuma “Talsu gaļa” produkcijas atbilstību “zaļās karotītes” lietotajiem noteiktajiem standartiem.
“Mārketinga padome” savā prasībā par nelikumīgu “zaļās karotītes” izmantošanu lūdz uzlikt “Talsu gaļai” par pienākumu pārtraukt preču zīmes izmantošanu, kā arī veikt visas prasītāja tiesību pārkāpuma novēršanai nepieciešamās darbības, tostarp preču ar nelikumīgo marķējumu izņemšanu no apgrozības un iznīcināšanu. Lūgts arī piedzīt no “Talsu gaļas” tiesāšanās izdevumus un pārstāvja honorāru. Lietā kā līdzatbildētājs piedalās tirdzniecības uzņēmums “VP Market”. Organizācijas “Mārketinga padome” direktore Ingūna Gulbe norāda, ka “VP Market” atbildība beigsies pēc tam, kad tirgotājs apliecinās, ka iepircis ar “zaļo karotīti” apzīmēto “Talsu gaļas” produkciju.
Šī gada 19.jūlijā Rīgas apgabaltiesa pieņēma izskatīšanai prasību pret a/s “Talsu gaļa” un SIA “VP Market” pārtraukt preču zīmes nelikumīgu izmantošanu “Talsu auksti kūpinātās dūmdesas” marķēšanai. Tiesā pieņemts lēmums ierosināt lietu pēc “Mārketinga padomes” pieteikuma, un lietas izskatīšanas datums tiks noteikts augusta beigās.
Preču zīme “Kvalitatīvs Latvijas produkts” tika ieviesta 2001.gadā. Pēc Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai, ņemot vērā Eiropas Komisijas aizrādījumus, “zaļās karotītes” veidols un oficiālais apzīmējums ar 1.maiju mainīts, un tagad nosaukuma “Kvalitatīvs Latvijas produkts” vietā tiek lietots apzīmējums “Kvalitatīvs produkts”.

Ieva Jaunozola,

“Mārketinga padomes” mārketinga speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!