• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, atbildot uz Saeimas deputātu jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.2004., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91793

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.07.2004., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, atbildot uz Saeimas deputātu jautājumiem

Informējam, ka vakar, 29.jūlijā, ārlietu ministrs Artis Pabriks nosūtījis atbildes vēstuli uz Saeimas deputātu jautājumiem par Latvijas valdības līdzdalību opozīcijas preses izdevuma finansēšanā Baltkrievijā.
Vēstulē ministrs apliecina, ka demokrātiskā procesa veicināšana Baltkrievijā ir patiesi cēls mērķis ar eiropeisku nozīmi. Viņš apsveic Latvijas pilsoniskās sabiedrības iniciatīvu rūpēties par to, lai Eiropā turpinātu nostiprināties demokrātijas un cilvēktiesību ievērošanas vērtības. Tas pilnībā saskan gan ar Latvijas valsts, gan Eiropas Savienības kopumā realizēto politiku.
Arī preses brīvība ir nozīmīgs elements vispārējo cilvēktiesību kopumā. Eiropas Padomes, EDSO un ES kopējos dokumentos vairākkārt norādīts uz Baltkrievijā valdošajām problēmām šajā jomā. Šajos paziņojumos starptautiskā sabiedrība ir aicināta ieņemt aktīvu nostāju, sekmējot neatkarīgas informācijas nostiprināšanos mūsu kaimiņvalstī.
Atbildes vēstulē Artis Pabriks uzsver, ka Ārlietu ministrijai izveidojusies cieša sadarbība ar Latvijas Transatlantisko organizāciju (LATO) jau vairāku gadu garumā. Ar organizāciju “Atvērtā Baltkrievija” Ārlietu ministrijai nav juridisku vai finansiālu saistību. Tomēr ministrs nenoliedz, ka nākotnē Latvijas valdība sadarbībā ar citām Eiropas Savienības valstīm būtu gatava piešķirt līdzekļus reformu procesa veicināšanai Baltkrievijā, un izsaka nožēlu, ka kaimiņvalsts varas iestādes šādas iniciatīvas līdz šim nav atbalstījušas. Vēstulē ministrs vēlreiz apliecina, ka Latvija ir ieinteresēta labu kaimiņattiecību nostiprināšanā ar Baltkrieviju un Baltkrievijas ciešāku sadarbību ar Eiropas institūcijām, kā arī gatavību sadarboties ar Baltkrievijas varas iestādēm un nevalstiskajām organizācijām, lai dalītos savā demokrātiskās attīstības pieredzē.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!