• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zīmogs ar simbolisku ceļu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.2004., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91794

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

30.07.2004., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zīmogs ar simbolisku ceļu

CELS1.PNG (93101 bytes)
Satiksmes ministrijas (SM) Autosatiksmes departamenta direktors Tālis Straume, SM valsts sekretārs Vigo Legzdiņš un “Latvijas pasta” ģenerāldirektors Gints Škodovs ar īpašo, autoceļu nozares 85.gadadienai veltīto aploksni
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Vakar, 29.jūlijā, ar speciālu “Latvijas pasta” rīkotu pastmarku zīmogošanu noslēdzās pasākumu kopums, kas bija veltīts Latvijas autoceļu nozares 85.gadadienai.

Speciālajā zīmogā attēlots simbolisks ceļš un zīmogošanas nosaukums. Līdz ar zīmogošanu izdota īpaša aploksne, uz kuras attēloti agrāk Latvijā izmantotie pārvietojamie bitumena (asfalta) katli bedrīšu remontam.
Latvijas ceļu nozare savu pastāvēšanu skaita no 1919. gada 1.augusta, kad tika nodibināta Ceļu un būvju virsvalde. 1919.gadā tā uzturēja 703 kilometrus šoseju un bruģu. Klaušu kārtā tika uzturēti 21 480 kilometri 2. un 3. šķiras ceļu. Četros Pirmā pasaules kara gados izpostīto ceļu pārvaldīšanai 1919. gada 1.augustā Latvijā tika nodibinātas apriņķu ceļu un būvju pārvaldes Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Liepājā un Tukumā.
Rīgas 51.pasta nodaļā par godu speciālajai zīmogošanai “Latvijas pasts” kopā ar Latvijas autoceļu direkciju rīkoja zīmogu prezentāciju.

“LV” informācija

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!