• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV aizsardzības sekretāra vēstuli Latvijas aizsardzības ministram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2004., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pasaules tirdzniecības organizācijas dalībvalstu vienošanos

Vēl šajā numurā

04.08.2004., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV aizsardzības sekretāra vēstuli Latvijas aizsardzības ministram

Aizsardzības ministrs Atis Slakteris saņēmis ASV aizsardzības sekretāra Donalda Ramsfelda vēstuli, kurā pausts ASV viedoklis par situāciju Irākā.
Vēstulē aizsardzības ministram teikts, ka kopš augstākās varas nodošanas Irākas pagaidu valdībai ir sācies jauns pasākumu posms Irākas pārveidošanā, lai netiktu apdraudēts reģions un visa pasaule. ASV aizsardzības sekretārs Donalds Ramsfelds Latvijas aizsardzības ministram Atim Slakterim izsaka arī atzinību par atbalstu Irākas reorganizēšanas pasākumos un noturību šajos pēdējos grūtajos mēnešos. Pēc Latvijas kontingenta karavīru apmeklēšanas Irākā un Afganistānā un šo starptautisko misiju karavīru apgādes nodrošinājuma izvērtēšanas aizsardzības ministrs Atis Slakteris ierosināja valsts budžeta grozījumos iekļaut papildu finansējumu tieši starptautisko misiju nodrošināšanai.
Kā norādīts D.Ramsfelda vēstulē par situāciju Irākā, par spīti teroristu uzbrukumiem valsts struktūru reorganizācija norit veiksmīgi un tuvākajā laikā tiek plānots sagatavot un ratificēt jaunu konstitūciju, ievēlēt valdību. Šajā reģionā ir vērojams arī ekonomiskais progress, sekmīgi attīstās veselības sfēra, tiek uzlabotas arī sakaru līnijas, pieaug aktīvo interneta lietotāju skaits. Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka pieaug Irākas tautas interese par politisko attīstību.
Šajā situācijas apskatā tiek arī minēts, ka teroristu uzbrukumi joprojām ir aktuāli un drošības problēmas tieši ietekmē arī citas reorganizācijas sfēras: izpostītā infrastruktūra kavē pirmās nepieciešamības pakalpojumu sniegšanu, tiek traucēta ekonomiskā attīstība. Irākas multinacionālie spēki un Irākas drošības dienesti nevar novērst visus teroristu draudus, tomēr ir noteikts jauns dienests cīņai ar nemierniekiem, un drošības dienestu darbība būs vēl aktīvāka.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!