• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar runāšanu vien nekas nav panākams. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2004., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bargāk apkaros nelegālo nodarbinātību

Vēl šajā numurā

04.08.2004., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar runāšanu vien nekas nav panākams

Turpinām lasītāju diskusiju par ceļu satiksmes negadījumu cēloņiem un to novēršanas iespējām.

MASINA.PNG (23930 bytes)Pats ar automašīnu kā amatieris braucu no 1970.gada. Pašreiz, manuprāt, gan uz ceļiem, gan ielām notiek neapvaldīta pat-vaļa. Piemēram, ja kāds brauc ar normālu ātrumu, tādu braucēju nekaunīgi apdzen. Turklāt jebkurā situācijā, vai tas ir krustojums vai ceļa līkums.
Ja pie mums Valmierā pavēro braucējus, tad droši var apgalvot, ka liela daļa vadītāju ielu krustojumos nerāda pagrieziena signālu. Tāds iespaids, ka braukšana notiek pa kādu pļavu vai tīrumu. Var secināt, ka autovadītāju kursos netiek iemācīts viss nepieciešamais. Satiksmes noteikumus visbiežāk ignorē jaunieši vai arī daļa tā saukto biezo, kas var maksāt soda naudas un turpināt pārkāpt likumu.

AVARIJA1.PNG (122150 bytes)
Ikdiena

9.jūlijs, Rīga. Avārija, kurā bija iesaistītas automašīnas “Audi” un “Opel”, notika īsi pirms pulksten septiņiem vakarā K.Valdemāra un Elizabetes ielas stūrī. Viena mašīna pēc sadursmes ietriekusies Aizsardzības ministrijas ēkā. Negadījumā cietis viens cilvēks
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Kamēr par pārkāpumiem netiks piemēroti stingri sodi, nekas nemainīsies. Ar runāšanu un vaimanām te nekas nav panākams. Vispirms jāsāk ar tiesību atņemšanu uz laiku no pusgada līdz pat vairākiem gadiem. Par atkārtotu transporta līdzekļu vadīšanu dzērumā vai narkotisko vielu lietošanas gadījumā jākonfiscē mašīna vai motocikls.
Citas izejas nav. Jo, ja bojā ietu tikai noteikumu pārkāpēji, tā būtu viņu pašu izvēle, bet tiek apdraudēti citi cilvēki.
Esmu lasījis, ka vairākās citās valstīs, piemēram, Bangladešā, ja autovadītājs tiek pieķerts alkohola reibumā pie stūres, viņš tiek sodīts ar brīvības atņemšanu, sākot no viena gada un vairāk.
Gribu uzsvērt – cilvēks par savu pārkāpumu neizjūt bailes, ja zina, ka bargs sods viņam nedraud. Pārkāpējs arī turpmāk rīkosies tāpat. Tāpēc, lai šo visatļautību satiksmes noteikumu ignorēšanā kaut cik iegrožotu, ir jāsāk ar bargāku sodu piemērošanu. Vēl viens būtisks risinājums – skolās jāmāca satiksmes noteikumi un jārunā par attieksmi pret tiem, kā arī par to, kādas ir sekas to neievērošanas gadījumā.
Uz ceļiem ne vienmēr ir uzstādītas atbilstošas ceļa zīmes. Arī šī joma jāsakārto.

A.Miglenieks Valmierā

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!