• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālais teātris sāk 86. sezonu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2004., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91937

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sākas konkurss Eiropas Sociālā fonda apguvei

Vēl šajā numurā

04.08.2004., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālais teātris sāk 86. sezonu

LNT.PNG (92469 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Vakar, 3.augustā, pēc atvaļinājuma pulcējās Latvijas Nacionālā teātra aktieri un darbinieki. Teātra direktors Viesturs Rieksts savā uzrunā kolektīvam kā jaunās sezonas prioritātes minēja repertuāra atjaunošanu, izrāžu kvalitātes paaugstināšanu un teātra vārda virzīšanu starptautiskā apritē, uzsverot katra un ikviena ieguldījuma svarīgumu un nozīmi teātrī.
Tradicionāli tika sveikti arī aizvadītās sezonas labākie. Par Kārļa Sebra iedibinātās balvas – gredzena – īpašnieku kļuva aktieris Ivars Puga, savukārt Elzas Radziņas balva – kaklarota – tika piešķirta aktrisei Dacei Bonātei. Viņa ir arī sezonas nodarbinātākā aktrise, bet Jānis Skanis – sezonas nodarbinātākais aktieris. Par pagājušās sezonas veiksmīgāko izrādi tika atzīta Regnāra Vaivara režisētā “Kam no Vilka kundzes bail”.
Teātra galvenais režisors Edmunds Freibergs savā uzrunā atzīmēja, ka 86. sezona noritēs jauno režisoru zīmē. Līdzās režijas vecmeistariem Alfrēdam Jaunušanam un Mihailam Kublinskim, strādās Regnārs Vaivars, Indra Roga, Ilze Rudzīte un Gaļina Poliščuka.
Jāmin, ka teātrī štatā atgriezies aktieris Jānis Reinis, darbu sākuši četri jaunie aktieri – Inga Misāne, Līga Vītiņa, Arturs Krūzkops un Andris Bulis. Jaunajā sezonā darbu teātrī sākuši arī vairāki tehniskie un radošie darbinieki.
Priekškaru teātris vērs 3.septembrī ar Raiņa “Pūt, vējiņi!” pirmizrādi, kuras kamerstila versiju veidojusi Gaļina Poliščuka.
Jau septembrī ar izrādi “Dzelzszāle” (režisors P.Krilovs) Nacionālais teātris piedalīsies starptautiskajā teātra festivālā “Novoja drama”, kas notiek prestižā teātra festivāla “Zolotaja Maska” ietvaros.
Atjaunotajā Nacionālajā teātrī būs trīs spēles laukumi. Tajos paredzētas 14 pirmizrādes. Tiks spēlēts arī Alfrēda mājā Asītes ielā 4.
Sezonas jaunums ir zelta abonements, kas paredz iespēju noskatīties visu sezonas jauniestudējumu pirmizrādes Lielajā zālē, kā arī iegādāties biļetes uz Ziemassvētku koncertu un sezonas beigu izrādi “Skroderdienas Silmačos” ar 50% atlaidi.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!