• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar Igaunijas ārlietu ministri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2004., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91976

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pievienošanos Irākas daudznacionālo spēku paziņojumam par terorismu

Vēl šajā numurā

05.08.2004., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar Igaunijas ārlietu ministri

Šā gada 3.augustā ārlietu ministrs Artis Pabriks devās darba vizītē uz Igauniju, lai Pērnavā tiktos ar Igaunijas ārlietu ministri Kristīnu Ojulandi.

Igaunija ir pirmā valsts, uz kuru Artis Pabriks devās divpusējā vizītē. Tas apliecina ne tikai abu valstu labās kaimiņattiecības, bet arī līdz šim īstenoto tradicionāli veiksmīgo sadarbību un sapratni starp abām valstīm. Ministri bija vienisprātis, ka divpusējo attiecību nozīmība nezaudēs tās aktualitāti arī jaunajā situācijā – pēc abu valstu pievienošanās ES un NATO. Amatpersonas apmainījās viedokļiem par sadarbību un savstarpējā atbalsta iespējām gan ES, gan arī starptautiskajās organizācijās un reģionālajā sadarbībā.
Vizītē tika pārrunāti aktuālie ES darba jautājumi, ieskaitot ES un Krievijas attiecības, ES kaimiņu politiku un ES Konstitucionālā līguma ratifikāciju. Ministriem bija līdzīga nostāja jautājumā par uzņēmumu ienākumu nodokļu politiku ES. Artis Pabriks sarunā uzsvēra, ka Latvija aizstāvēs savas intereses ES, nepiekāpjoties pozīcijai par uzņēmumu ienākumu nodokļa vienādošanu.
Abu valstu amatpersonas apsprieda arī pašreizējās starptautiskās aktualitātes, reģionālās sadarbības iespējas, kā arī akcentēja Latvijas un Igaunijas starpvaldību komisijas pārrobežu sadarbības veicināšanai darba nozīmību divpusējo attiecību sekmēšanā un praktisko (tostarp Valkas un Valgas) jautājumu risināšanā. Šā gada 2.jūlijā Valgā notika pirmā minētās starpvaldību komisijas sēde ar abu valstu reģionālo lietu ministru piedalīšanos.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!