• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dāvina līdzekļus latviešu valodas kursiem Latgalē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2004., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91987

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izspiešanām neklusēt

Vēl šajā numurā

05.08.2004., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dāvina līdzekļus latviešu valodas kursiem Latgalē

Lielbritānijas vēstniecība latviešu valodas kursu organizēšanai Latgalē Naturalizācijas pārvaldei (NP) dāvinās 49 000 latu. Apliecinājumu par dāvinājumu NP priekšniecei Eiženijai Aldermanei šodien pasniegs Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Endrū Tesorjērs.

Kā skaidro NP preses sekretāre Līga Lukšo, mērķdāvinājumu izmantos, lai nodrošinātu pilsonības pretendentiem Daugavpilī, Rēzeknē un citur Latgalē iespēju mācīties bezmaksas valodas kursos pēc naturalizācijas iesnieguma iesniegšanas. Tas viņiem ļaus sekmīgāk sagatavoties naturalizācijas pārbaudēm. Lielbritānijas vēstniecība ir apliecinājusi pastiprinātu britu valdības atbalstu Latgales attīstībai četros virzienos un atbalsta grupas dibināšanu Daugavpilī. Sabiedrības integrācija ir viens no šiem virzieniem.
Līdzekļu pietiks, lai bezmaksas kursos mācītos aptuveni 700 pilsonības pretendentu. Nepieciešamības gadījumā daļai interesentu būs iespējams sākt mācības no nulles līmeņa, sākumā valodu apgūstot trīs mēnešu pamatkursos, vēlāk turpinot mācības 2,5 mēnešu kursos pilsonības pretendentiem. Mācības koordinē NP pārvalde, bet realizē Latvijas Tautas skola. Iepriekšējā pieredze liecina, ka pēc bezmaksas kursiem 90% pretendentu nokārto naturalizācijas eksāmenu pirmajā mēģinājumā un 100% gūst sekmes ar otro mēģinājumu, situāciju raksturo L.Lukšo.
Viņa arī atgādina, ka Lielbritānijas valdība ar Lielbritānijas vēstniecības Latvijā starpniecību ir atbalstījusi NP darbu un sniegusi ļoti lielu ieguldījumu naturalizācijas procesa veicināšanā jau kopš pārvaldes dibināšanas. Savulaik pārvalde kā dāvinājumu saņēma 34 datorus, kas pārvaldes darbības pirmsākumos bija neatsverams atbalsts naturalizācijas procesa nodrošināšanai. Lielam skaitam NP īstenoto projektu pamatā ir bijis britu finansējums, piemēram, “Informatīvajām teltīm”, “Sabiedrības informēšanas un izpratnes veicināšanas par pilsonības jautājumiem kampaņai”, brošūrai “Desmit jautājumi par sabiedrības integrāciju”. Arī 2002.gadā izstrādātā projekta “Latviešu valodas mācīšana personām, kuras izteikušas vēlēšanos naturalizēties” īstenošanu nodrošināja Lielbritānijas valdības piešķirtais 36 000 sterliņu mārciņu finansējums.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!