• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nopietnas ieceres tūrisma attīstīšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2004., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasažieru ērtībām informācija uz paplātes

Vēl šajā numurā

06.08.2004., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nopietnas ieceres tūrisma attīstīšanai

Vakar Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) telpās noritēja tūrisma informācijas diena. Mūsu valsts reģionālā tūrisma pārstāvji bija pulcējušies, lai iepazītos ar aģentūras plāniem nozares attīstīšanā.
TAVA direktors Uldis Vītoliņš, kas apmēram pirms nedēļas stājies šajā amatā, pastāstīja par tuvākajā nākotnē plānotajiem mārketinga pasākumiem, kuru mērķis ir Latvijas tūrisma industrijas produktu sekmīga realizācija gan mūsu valsts iedzīvotājiem, gan ārvalstu viesiem. U. Vītoliņš norādīja uz nepieciešamību veidot un uzturēt kontaktus ar lielākajām viesnīcām un tūrisma firmām, jo tikai ar to starpniecību iespējama veiksmīga savu pakalpojumu virzīšana tirgū. Viņš arī pastāstīja, ka drīzumā gaidāma Latvijas Tūrisma informācijas centra atklāšana, kas sniegs labākas reklāmas iespējas reģionālajiem tūrisma informācijas centriem un birojiem. U. Vītoliņš uzsvēra: reģioniem jārada konkurētspējīgi piedāvājumi, bet TAVA uzdevums ir rūpēties par to pārdošanu.
Tiek domāts arī par jauniem paņēmieniem ārvalstu tūristu piesaistīšanai: jaunajā informācijas centrā būs aplūkojami materiāli, kas viesiem no dažādām valstīm ļaus iepazīties ar savas tautas kultūrvēsturisko saikni ar Latviju. U. Vītoliņš pavēstīja, ka sāktas sarunas par sadarbību ar Latvijas vēstniecībām un konsulātiem ārvalstīs, un izteica cerību, ka drīzumā šajās apmēram 100 iestādēs dažādās pasaules valstīs tiks uzstādīti stendi ar informāciju par Latviju un tās piedāvātajām tūrisma iespējām. Taču sevišķi intensīvai jābūt sadarbībai ar tuvākajiem kaimiņiem. Tāpēc ar Lietuvas, Igaunijas un Polijas tūrisma nozares pārstāvjiem norit sarunas, kuru mērķis ir jau apmēram desmit gadus novārtā pamestā vienotās tūrisma struktūras Via Baltica Turistica atjaunošana.
Tūrisma informācijas dienā TAVA interesentus iepazīstināja arī ar speciālā bukletā publicētām, Latvijas valsts standartam atbilstošām standartprasībām, kas tiek izvirzītas mūsu valsts tūrisma informācijas sniedzējiem – birojiem, centriem, punktiem un stendiem. Kā atzīst paši tūrisma informācijas darbinieki, šādas skaidri formulētas prasības būtiski atvieglo un vienkāršo viņu darbu un sniedz iespēju saņemt darbam nepieciešamo finansējumu.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!