• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz laiku atstādināts Veselības ministrijas valsts sekretārs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2004., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 5. augustā, valūtas tirgū

Vēl šajā numurā

06.08.2004., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz laiku atstādināts Veselības ministrijas valsts sekretārs

Uz dienesta izmeklēšanas laiku no darba tiek atstādināts Veselības ministrijas valsts sekretārs Uldis Līkops – tā vakar, 5.augustā, preses īssaietā paziņoja Ministru prezidents Indulis Emsis.

Uldis Līkops tiek vainots neprofesionālā rīcībā saistībā ar valsts medicīnas iestāžu reorganizāciju. Saskaņā ar spēkā esošajiem tiesību aktiem pieteikumi par valsts medicīnas aprūpes iestāžu reorganizāciju par akciju sabiedrībām vai sabiedrībām ar ierobežotu atbildību (SIA) Veselības ministrijā bija jāiesniedz līdz šā gada 30.jūlijam.
Paula Stradiņa Valsts klīniskā universitātes slimnīca jau 13.aprīlī informēja Veselības ministrijas valsts sekretāru U.Līkopu, ka nepiekrīt slimnīcas reorganizācijai par SIA, bet piedāvāja akciju sabiedrības statusu. Taču līdz pat šim brīdim P.Stradiņa slimnīca nav saņēmusi U.Līkopa atbildi.
Jāpiebilst, ka tieši Veselības ministrijas valsts sekretārs valsts vārdā ir P.Stradiņa slimnīcas, kā arī citu valsts ārstniecības iestāžu valsts kapitāldaļu turētājs.
Šā gada 23.jūlijā veselības ministra un ministrijas pārstāvji brīdināja valsts sekretāru par sekām – ja līdz 30.jūlijam netiks iesniegts pieteikums par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību reorganizāciju un SIA izveidi, tad atliek vienīgā iespēja – valsts veselības aprūpes iestāžu likvidācija. Taču valsts sekretārs līdz šim nav ņēmis vērā šo brīdinājumu, tāpat kā Valsts kancelejas atzinumu, kas neatbalstīja ārstniecības iestāžu reorganizāciju par SIA un brīdināja par sekām – iespējamo veselības aprūpes iestāžu likvidāciju.
Kā uzsvēra Ministru prezidents, Veselības ministrijas valsts sekretārs bija informēts par notiekošo, un viņa uzdevums bija sniegt informāciju veselības ministram Rinaldam Muciņam par veicamajām darbībām. Turklāt ar U.Līkopu ir noslēgts vadības līgums par valsts ārstniecības iestāžu reorganizāciju.
Veselības ministrs Rinalds Muciņš pat bija spiests iejaukties notiekošajā, personīgi uzdodot Veselības ministrijas Administratīvajam departamentam veikt visus nepieciešamos grozījumus, lai nepieļautu valsts ārstniecības iestāžu likvidāciju. Līdz ar to – valsts ārstniecības iestāžu nonākšanu privātpersonu rokās. Privātpersonu rokās nonāktu ne tikai šo iestāžu ēkas, bet arī gadu gaitā valsts veiktie kapitālieguldījumi, turklāt rastos situācija, ka valstij būtu jāatmaksā šo ārstniecības iestāžu kredītsaistības, kas kopumā mērāmas miljonos latu. Šī būtu unikāla iespēja – likvidācijas procesā kādam tikt pie valsts līdzekļiem un valsts mantas.
Ministru prezidents Indulis Emsis preses īssaietā teica: “Esam laikus novērsuši valsts īpašumu izsaimniekošanu, ievērojot sabiedrības, pacientu un valsts intereses.”

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!