• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra un Nacionālo bruņoto spēku komandiera darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2004., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92181

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Norvēģijas militāro atašeju Latvijā nomaiņu

Vēl šajā numurā

10.08.2004., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra un Nacionālo bruņoto spēku komandiera darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs

Aizsardzības ministrs Atis Slakteris un Nacionālo bruņoto spēku komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots vakar darba vizītē ASV apmeklēja starptautiskās mācības “GUARDEX 2004”, kurās piedalījās arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīri.
“Kolēģi Amerikā augstu novērtēja Latvijas vienību kopumā un katra karavīra darbību šajās mācībās. Vēlreiz tika pierādīts, ka pieredze, kas gūta apmācības procesos Latvijā, ir derīga un vērā ņemama arī citu valstu karavīriem,” mācības raksturoja A.Slakteris.
Atzīmējot ciešo sadarbību starp Latvijas Zemessardzi un ASV Nacionālo gvardi, aizsardzības ministrs pasniedza piemiņas medaļu “Sekmējot Latvijas dalību NATO” brigādes ģenerālim Robertam Teiloram un ģenerālmajoram Gordonam Stampam. Saņemot apsveikumu, atbildes runā tika uzsvērts, ka ir patīkami, ja militārā partnerība starp abām valstīm ir pāraugusi draudzībā.
Vakar, 9.augustā, delegācija tikās ar NATO Galvenās transformācijas pavēlniecības (NATO SACT) komandieri admirāli Edmundu Džambastjani, lai pārrunātu jautājumus par NATO transformācijas procesiem un Latvijas iesaisti tajos. Spriežot par NATO Ātrās reaģēšanas spēku izveidi, aizsardzības ministrs A.Slakteris apstiprināja Latvijas plānus dalībai šajos spēkos, sniedzot ieguldījumu kaujas atbalsta un kaujas atbalsta vienību nodrošināšanā. Tika pārrunāti arī jautājumi par NATO iesaisti Irākas bruņoto spēku apmācībā. Kā jau aizsardzības ministrs informēja partnerus Stambulas tikšanās laikā, tika piedāvāta sadarbība atmīnēšanas operācijās un speciālistu apmācībā šajā jomā.
Ar NATO SACT komandieri Edmundu Džambastjani aizsardzības ministrs Atis Slakteris pārrunāja arī NATO Izcilības centra izveidi, piedāvājot apsvērt Baltijas valstu pieredzes izmantošanu atmīnēšanas speciālistu sagatavošanā.
Šodien, apmeklējot ASV Valsts departamentu, tiks risināts jautājums par atbilstošas apvidus bruņutehnikas iegādi Latvijas kontingenta pārvietošanās drošībai starptautiskajā misijā Irākā.

AM Sabiedrisko attiecību departamenta preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!