• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latgale aicina ciemos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2004., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas iedzīvotāji ES vērtē neitrāli

Vēl šajā numurā

10.08.2004., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latgale aicina ciemos

EZERS1.PNG (78227 bytes)
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

“Latvijas Vēstnesis” jau ne reizi ziņojis par mūsu valsts tūrisma industrijas aktivitātēm. Nule uzsākta vēl nebijusi akcija: augustā un septembrī Eiropas reģionālais tūrisma institūts Latgales reģiona attīstības aģentūras uzdevumā rīko reklāmas kampaņu, lai popularizētu Latgali kā tūrisma objektu.
Kampaņas rīkotāji savu mērķauditoriju uzrunās ar radio un interneta portālu starpniecību. Lai pasākums būtu efektīvs, sagatavotas četru veidu radioreklāmas, reklāmkarodziņi interneta medijiem, kā arī Latgales tūrisma logo. Īsti latgalisks ir kampaņas moto: “Vasals Latgolā!”.
Jāpiebilst, ka kopš 6.augusta par Latgales interesantākajām un skaistākajām vietām vēsta jaunais interneta portāls www.latgale.lv. Tajā interesenti var smelties nepieciešamo informāciju arī par dažādam maka biezumam un atšķirīgām gaumēm piemērotām naktsmītnēm reģiona pilsētās un lauku rajonos. Portāls tapis PHARE 2001 CBC finansētajā programmā “Latgales reģiona tūrisma informācijas vadības modeļa izveidošana” un ir viens no reklāmas kampaņas galvenajiem balstiem. Savukārt uzņēmums “Lattelekom” Latgales tūrisma popularizācijai atvēlējis speciālu informatīvā tālruņa numuru.
Eiropas reģionālā tūrisma institūta pārstāvis Aivars Mackevičs ir pārliecināts, ka tūristu interese par Latgali augs, jo ir uzlabojusies pakalpojumu kvalitāte un tiek paplašināts arī piedāvājumu klāsts. Protams, ceļotājiem tiek piedāvāti tradicionālie Latgales tūrisma industrijas virzieni: iepazīšanās ar amatnieku darbu un daiļradi, aktīvā atpūta un tā dēvētais sakrālais tūrisms – ik gadus tūkstošiem cilvēku pulcē Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki Aglonā. Reģiona tūrisma vadītāji intensīvi strādā arī pie jauniem projektiem. A.Mackevičs atzīst, ka tūrisma attīstīšanai vitāli nepieciešama ir Latgales infrastruktūras – ceļu un telekomunikāciju – uzlabošana. Sakārtojot šīs jomas, Latgalei būtu iespēja tuvā nākotnē kļūt par vienu no interesantākajiem Latvijas tūrisma reģioniem. Zilo ezeru zemes kultūras un mentalitātes savdabība ir pamats šādam apgalvojumam, norāda A.Mackevičs.
Latgales tūrisma iespēju popularizācijas aktivitātēm plānots iztērēt 3290 latus no PHARE 2001 Pārrobežu sadarbības programmas līdzekļiem.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!