• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ne visi skolotāji gatavi darbam septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2004., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārbaudīs tiesu izpildītāju kvalifikāciju

Vēl šajā numurā

10.08.2004., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ne visi skolotāji gatavi darbam septembrī

Vairākās Latvijas Universitātes (LU) skolotāju izglītības studiju programmās vēl ir iespēja pieteikties topošajiem un esošajiem skolotājiem. Kā zināms, pēdējās dienās pedagoģijas nozares speciālisti ir pauduši bažas, ka, spriežot pēc mazā studētgribētāju skaita, ne vienā vien skolā no 1.septembra varētu pietrūkt kvalificētu skolotāju un mācību iestādes nevarēs uzsākt pilnvērtīgu darbu.
Jau ziņots, ka septembrī spēkā stāsies jaunās pedagogu izglītības un profesionālās kvalifikācijas prasības. LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes dekāns Andris Kangro nav pārliecināts, vai visi skolās strādājošie skolotāji ir ar atbilstošu izglītību.
Divu nedēļu laikā, kopš LU notiek topošo studentu dokumentu pieņemšana, studijām uz dažādām skolotāju programmām ir pieteikušies vairāk nekā 650 cilvēku. Ņemot vērā, ka pēdējā laikā bieži diskutēts par skolotāju trūkumu, nākas secināt, ka ne visi, kam nepieciešama pedagoģiskā izglītība, ir sākuši studijas, uzskata LU.
“Neesmu pārliecināts, vai visi skolās strādājošie skolotāji jau šobrīd ir ar atbilstošu izglītību. Mūs tas ļoti uztrauc, jo paši jau vien būsim tie, kas strādās ar jauniešiem, kurus skolotāji sagatavo vidusskolā,” teic LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes dekāns Andris Kangro. Viņš raizējas, ka nepietiekama reflektantu interese ir par vairākām pašreiz Latvijā ļoti aktuālām studiju programmām.
Dekāns uzsver, ka skolotāja profesija ir garants darba iegūšanai neatkarīgi no dzīvesvietas, jo kvalificētu pedagogu trūkst arī daudzās pilsētu skolās.
Uz vairākām skolotāju programmām vēl ir iespējams pieteikties līdz pat mēneša beigām Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!