• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Vācijas drošības dienestu darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2004., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92294

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabienta 2004.gada 10.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

12.08.2004., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Vācijas drošības dienestu darbību

Vakar, 11.augustā, Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Vācijas Bundestāga parlamentārās kontroles komisijas delegāciju.
Tikšanās laikā pārrunāts abu valstu drošības dienestu darbs, kā arī Latvijas austrumu robežas, kas vienlaikus ir arī Eiropas Savienības ārējā robeža, apsardzība.
Vācijas Bundestāga delegācija iepazīstināja Ministru prezidentu ar Vācijas pieredzi darbā ar komunistiskā režīma iestāžu, tai skaitā “Stasi”, dokumentāciju, tās padarīšanu pieejamu sabiedrībai un iespējām izmantot Vācijas pieredzi Latvijā saistībā ar debatēm Saeimā par čekas slepeno dokumentu publiskošanu.
Bundestāga parlamentārās komisijas pārstāvji uzsvēra, ka situācijā, kad ir maz drošas informācijas par VDK arhīviem un kartotēkas autentiskumu, rūpīgi jāizvērtē tās publicēšanas lietderība un ar to saistītie riski. Vācijas puse ieteica veikt slepeno dokumentu zinātnisku izpēti.
Ministru prezidents atzīmēja Latvijas veikumu valsts austrumu robežas apsardzībā: robežsargu un muitas darbinieku labo tehnisko aprīkojumu, zināšanas un sagatavotību. Vienlaikus Indulis Emsis atzina, ka vēl ir daudz darāmā, lai izveidotu efektīvu dažādu dienestu un valstu sadarbību informācijas apmaiņā, cīņā ar kontrabandu, organizēto noziedzību un starptautisko terorismu. Šajā jomā būtu nepieciešama Latvijas un Vācijas atbildīgo institūciju ciešāka sadarbība.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!