• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
NATO ģenerālis par saviem Latvijas karavīriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2004., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92306

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar valstisku vērienu un tālredzīgu skatienu

Vēl šajā numurā

12.08.2004., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NATO ģenerālis par saviem Latvijas karavīriem

Vakar, 11.augustā, vienas dienas vizītē Latviju apmeklēja NATO apvienotās pavēlniecības “Centrs” komandieris, ASV spēku Eiropā komandieris ģenerālis B.B. Bells. Viņš tikās ar Zemessardzes komandieri pulkvežleitnantu Juri Bezzubovu un pārrunāja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) jaunāko attīstību, galveno vērību veltot to integrācijai NATO, kā arī apmeklēja 3.reģionālā nodrošinājuma centra bāzē Ādažos izvietotās vienības.
Tiekoties ar žurnālistiem, ģenerālis B.B. Bells pauda gandarījumu par NBS attīstību un atzinīgi novērtēja to vadību. “Latvijas NBS jau ilgāku laiku īsteno ilgtermiņa sadarbības programmas ar ASV bruņotajiem spēkiem. Īpaši atzinīgi es vērtēju jūsu sadarbību ar ASV Nacionālo gvardi Mičiganas štatā,” teica ģenerālis. “Latvija ir viena no jaunākajām NATO dalībvalstīm, un man bija svarīgi šeit ierasties, lai redzētu, kā apvienotās pavēlniecības “Centrs” štābs Heidelbergā var visefektīvāk palīdzēt Latvijas NBS integrēties NATO, ievērojot alianses spēku savietojamības nepieciešamību.”
Atbildot uz “Latvijas Vēstneša” jautājumu par Latvijas karavīru piedalīšanos starptautiskajā koalīcijā Irākā, ģenerālis B.B. Bells teica: “Kā ASV spēku Eiropā komandieris es patiesi priecājos par Latvijas karavīru atrašanos Irākā. Es ļoti augstu vērtēju jūsu karavīru ieguldījumu kopīgajā projektā, un tāds ir arī ASV valdības viedoklis. Nesen Irākā es apmeklēju arī abas Latvijas karavīru dislokācijas vietas gan Bagdādes apkaimē, gan arī daudznacionālo spēku bāzē. Es pārliecinājos ne vien par jūsu karavīru augsto profesionālismu, bet arī par viņu entuziasmu un augstajām morālajām īpašībām.”

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!