• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 10. augusta noteikumi Nr. 698 "Genoma izpētes padomes nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2004., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92349

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.699

Noteikumi par preču zīmju reģistrācijas procedūras veidlapu paraugiem

Vēl šajā numurā

13.08.2004., Nr. 128

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 698

Pieņemts: 10.08.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.698

Rīgā 2004.gada 10.augustā (prot. Nr.47 13.§)
Genoma izpētes padomes nolikums
Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 13.pantu
1. Genoma izpētes padome (turpmāk – padome) ir koleģiāla institūcija, kas veic Cilvēka genoma izpētes likumā noteiktos uzdevumus.
2. Padomei ir šādas tiesības:

2.1. uzaicināt uz padomes sēdi ārstniecības personas un citas kompetentas personas un saņemt no tām nepieciešamo informāciju;

2.2. pieaicināt jautājumu sagatavošanai un izskatīšanai ekspertus un nevalstisko organizāciju pārstāvjus;

2.3. pieprasīt un bez maksas saņemt no valsts, pašvaldību un citām institūcijām padomes darbam nepieciešamo informāciju.
3. Padomes darbu vada un organizē padomes priekšsēdētājs vai – viņa prombūtnes laikā – padomes priekšsēdētāja vietnieks. Padomes priekšsēdētājs vai – viņa prombūtnes laikā – padomes priekšsēdētāja vietnieks:

3.1. bez īpaša pilnvarojuma pārstāv padomi;

3.2. sasauc un vada padomes sēdes;

3.3. paraksta padomes lēmumus;

3.4. ir atbildīgs par padomes darbu kopumā, padomes darba tiesiskumu un lietderību, kā arī par padomes uzdevumu izpildi.
4. Padomes sēdes notiek ne retāk kā reizi ceturksnī. Padomes sēdes ir atklātas. Padome var pasludināt sēdi par slēgtu, ja tas nepieciešams, lai ievērotu normatīvo aktu prasības par personas datu aizsardzību. Padomes ārkārtas sēdi var sasaukt, ja to pieprasa genoma datu bāzes galvenais apstrādātājs, padomes priekšsēdētājs, viņa vietnieks vai vismaz trešā daļa padomes locekļu.
5. Padomes sēdes darba kārtībā iekļaujamos jautājumus var ierosināt genoma datu bāzes galvenais apstrādātājs un ikviens padomes loceklis. Padomes sēdes laiku un darba kārtību paziņo visiem padomes locekļiem ne vēlāk kā divas nedēļas pirms padomes sēdes.
6. Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās ne mazāk kā puse padomes locekļu (neskaitot sēdes vadītāju).
7. Padome pieņem lēmumu ar vienkāršu balsu vairākumu, atklāti balsojot. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja balss.
8. Padomes sēdes protokolē. Protokolā ieraksta darba kārtības jautājumus un pieņemtos lēmumus, kā arī personas, kuras piedalījušās sēdē, un personas, kuras izteikušās par attiecīgo jautājumu. Ja kāds no padomes locekļiem nepiekrīt pieņemtajam lēmumam, attiecīgā padomes locekļa atsevišķo viedokli pēc viņa pieprasījuma ieraksta protokolā.
9. Padomes atklātajās sēdēs pieņemtie lēmumi ir atklāti un publiski pieejami.
10. Padomes darbu materiāltehniski nodrošina un padomes sekretariāta funkcijas veic genoma datu bāzes galvenais apstrādātājs.
Ministru prezidents I.Emsis

Veselības ministrs R.Muciņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!