• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 10. augusta noteikumi Nr. 694 "Noteikumi par genoma datu bāzē uzglabāto gēnu donora personas datu, audu paraugu, DNS aprakstu un veselības stāvokļa aprakstu iznīcināšanas kārtību, iznīcināšanas akta veidlapas paraugu un tās aizpildīšanas un uzglabāšanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2004., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.695

Noteikumi par genoma datu bāzē uzglabāto kodēto audu paraugu, kodēto DNS aprakstu, kodēto veselības stāvokļa aprakstu un kodēto ģenealoģiju uzglabāšanas un izsniegšanas kārtību un izsniegšanas akta veidlapas paraugu un tās aizpildīšanas un uzglabāšanas kārtību

Vēl šajā numurā

13.08.2004., Nr. 128

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 694

Pieņemts: 10.08.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.694

Rīgā 2004.gada 10.augustā (prot. Nr.47 9.§)
Noteikumi par genoma datu bāzē uzglabāto gēnu donora personas datu, audu paraugu, DNS aprakstu un veselības stāvokļa aprakstu iznīcināšanas kārtību, iznīcināšanas akta veidlapas paraugu un tās aizpildīšanas un uzglabāšanas kārtību
Izdoti saskaņā ar Cilvēka genoma izpētes likuma 18.pantu
1. Noteikumi nosaka genoma datu bāzē uzglabāto gēnu donora personas datu, audu paraugu, DNS aprakstu un veselības stāvokļa aprakstu iznīcināšanas kārtību, kā arī iznīcināšanas akta veidlapas parau-gu un tās aizpildīšanas un uzglabāšanas kārtību.
2. Gēnu donora personas datu, audu paraugu, DNS aprakstu un veselības stāvokļa aprakstu iznīcināšanu organizē genoma datu bāzes galvenais apstrādātājs (turpmāk – galvenais apstrādātājs).
3. Pirms gēnu donora personas datu, audu paraugu, DNS aprakstu un veselības stāvokļa aprakstu iznīcināšanas Iedzīvotāju genoma valsts reģistrs tos atkodē, pamatojoties uz galvenā apstrādātāja rakstisku iesniegumu.
4. Gēnu donora personas datus, audu paraugus, DNS aprakstus un veselības stāvokļa aprakstus iznīcina galvenā apstrādātāja izveidota komisija (turpmāk – komisija). Komisijas sastāvā ir:

4.1. galvenā apstrādātāja pilnvarota amatpersona;

4.2. Iedzīvotāju genoma valsts reģistra pārstāvis;

4.3. Valsts datu inspekcijas pārstāvis.
5. Par gēnu donora personas datu, audu paraugu, DNS aprakstu un veselības stāvokļa aprakstu iznīcināšanu komisija sastāda iznīcināšanas aktu (pielikums) divos eksemplāros. Iznīcināšanas aktu paraksta visi komisijas locekļi.
6. Iznīcināšanas aktā norāda iznīcināmo gēnu donora personas datu, audu paraugu, DNS aprakstu un veselības stāvokļa aprakstu kodu, ko piešķīris galvenais apstrādātājs, iznīcināšanas vietu, veidu, iemeslu un datumu, kā arī komisijas locekļu vārdu, uzvārdu un amatu.
7. Vienu iznīcināšanas akta eksemplāru pastāvīgi glabā galvenais apstrādātājs, otru eksemplāru – Iedzīvotāju genoma valsts reģistrs.
8. Komisijas darbību ne retāk kā divas reizes gadā pārbauda Datu valsts inspekcija.
Ministru prezidents I.Emsis

Veselības ministrs R.Muciņš
Pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 10.augusta noteikumiem Nr.694

Veselības ministrs R.Muciņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!