• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rīkojuma projektu - Privatizācijas aģentūru pārreģistrēt par valsts akciju sabiedrību "Valsts kapitāla pārvaldīšanas aģentūra". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2004., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92357

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004.gada 12.augusta sanāksmē

Vēl šajā numurā

13.08.2004., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rīkojuma projektu — Privatizācijas aģentūru pārreģistrēt par valsts akciju sabiedrību “Valsts kapitāla pārvaldīšanas aģentūra”

Lai izpildītu Komerclikumā ietvertās normas, līdz šā gada 31.oktobrim Privatizācijas aģentūra ir jāpārreģistrē komercreģistrā. Tāpēc Ekonomikas ministrija vakar, 12.augustā, Valsts sekretāru sanāksmē pieteica izskatīšanai Ministru kabineta (MK) rīkojuma projektu par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” pārveidošanu par valsts akciju sabiedrību “Valsts kapitāla pārvaldīšanas aģentūra”. Tas paredz Privatizācijas aģentūras pārreģistrāciju par valsts akciju sabiedrību “Valsts kapitāla pārvaldīšanas aģentūra”.
Rīkojuma projekts ir izstrādāts, ņemot vērā Komerclikuma spēkā stāšanās likumu. Tas paredz, ka „valsts un pašvaldību uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) līdz šā gada 31.oktobrim ir jāpiesaka ierakstīšanai komercreģistrā vai jāpārveido par tiešās pārvaldes iestādi vai nodibinājumu, vai jāuzsāk šā uzņēmuma likvidācija, piesakot to reģistrācijai uzņēmumu reģistrā”. Saskaņā ar Komerclikumu, Komercreģistrā reģistrējamām kapitālsabiedrībām vairs nav pieļaujams bezpeļņas organizācijas statuss.
Ņemot vērā likumā noteikto uzdevumu un termiņu, Ekonomikas ministrija izvērtēja iespējamo Privatizācijas aģentūras turpmāko statusu un Privatizācijas aģentūrai uzdoto funkciju izpildes nodrošināšanu. Ministrija secināja, ka nav iespējams aģentūru likvidēt, jo šobrīd nepastāv valsts institūcijas, kas varētu likumā minētajā termiņā (līdz 31.oktobrim) pārņemt visas Privatizācijas aģentūras pildāmās funkcijas. Projektā piedāvātais Privatizācijas aģentūras turpmākais statuss – kapitālsabiedrība – tika piedāvāts, ņemot vērā citu valstu pieredzi un esošos administratīvos un civiltiesiskos šķēršļus valsts pārvaldē, pārvaldot un realizējot valsts mantu.
Ekonomikas ministrija piedāvā nosaukumu „Valsts kapitāla pārvaldīšanas aģentūra”, kas precīzāk raksturo Privatizācijas aģentūras pildāmās funkcijas – ne tikai valsts īpašuma objektu privatizāciju, bet arī valsts mantas efektīvu pārvaldi, kapitāldaļu atsavināšanu un citu valdības noteikto uzdevumu izpildi.
Valsts kapitāla pārvaldīšanas aģentūras darbības mērķis pēc būtības nemainīsies, tā arī turpmāk veiks valsts īpašuma objektu privatizāciju un valstij piederošo kapitāla daļu pārdošanu, vienlaikus nodrošinot efektīvu valsts kapitāla pārvaldīšanu un tā vērtības palielināšanu.
Valsts kapitāla pārvaldīšanas aģentūras darbību arī turpmāk reglamentēs likums “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”. Tas nosaka no Komerclikuma atšķirīgu padomes un ģenerāldirektora iecelšanas kārtību, statūtu apstiprināšanas kārtību, finansēšanas kārtību, īpašu likvidācijas kārtību, kā arī Valsts kapitāla pārvaldīšanas aģentūras tiesības un funkcijas valsts īpašuma objektu privatizācijā un atsavināšanā. Šīs īpatnības ņemtas vērā, izstrādājot Valsts kapitāla pārvaldīšanas aģentūra statūtus.
Rīkojuma projekta ieviešanai papildu finansējums no valsts budžeta nav nepieciešams.

EM Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!